≫ 

Najtežeg Šumadinca nisu mogli da sahrane 3 dana jer nije bilo kovčega za njega: Svi postojeći su mu bili premali (FOTO, VIDEO)

Iz porodičnog doma Stanojevića su ponela čak šestorica kršnih muškaraca, pa ni njima, kako priznaju, nije bilo lako

  • 3

Porodica Nenada Stanojevića (56) iz šumadijskog sela Brezovac kod Aranđelovca puna tri dana nije mogla da sahrani Nenada jer zbog svojih 240 kilograma nije stao ni u jedan mrtvački sanduk!

Verovatno najteži Srbin, koji je iza sebe ostavio ženu i dva sina, preminuo je iznenada u nedelju, 2. decembra. Na svu tugu i tragediju koja ih je zatekla, Stanojevići su se iste večeri suočili i sa krajnje bizarnim problemom - u Brezovcu i okolini nije bilo dovoljno velikog kovčega u koji bi mogao da se smesti pokojnik!

Prema rečima najbližih rođaka, Nenad je dostizao težinu od 240 kilograma, mada je zbog bolesti naglo smršao, pa je na onaj svet israćen sa 180 kilograma.

Zato su morali da naruče poseban, po meri, ali su na njega morali da čekaju do srede, 5. decembra. I mada je u ovom selu podno Venčaca običaj da sanduk sa pokojnikom iz kuće iznose četvorica, zbog Nenadove težine na običaje nije moglo previše da se misli. Iz porodičnog doma Stanojevića su ponela čak šestorica kršnih muškaraca, pa ni njima, kako priznaju, nije bilo lako.

IZUZETAN SPORTISTA

Nenadov brat Nebojša za Informer potvrđuje da su danima tražili odgovarajući kovčeg.

- Moj brat je bio veliki čovek u svakom pogledu. Bio je dobar otac, suprug, brat, a znam da su ga familija i komšije obožavali. Bio je "brdo" od čoveka i sigurno jedan od najteži.

- Šta da vam kažem, jedva se uvlačio u "mercedes", koji je godinama vozio. Imao je preko 200 kila, 240 poslednji put kad se merio. Ali verujte da je moj Nenad, i pored tolike kilaže, bio izuzetan sportista. Ma nije mu bilo ravna u nadvlačenju konopca! Eno tamo gomile zlatnih medalja koje je osvojio -priča Nebojša i kroz suze dodaje da ih život nije mazio još od malih nogu:

- Ostali smo rano bez oca, majka nam je bila seljanka sa tri razreda škole. Naterao nas je život da maltene još kao deca postanemo zreli ljudi. Nenad je bio veliki radnik, čestit, hranio je svoju porodicu i radio u "Parking službi" u Aranđelovcu.

Nebojša Stanojević, brat pokojnika Foto: Rina

Nenadova supruga Slavka ističe da je njen muž bio veoma pošten i dobar čovek.

- Bar mi se nije namučio... Brzo smo ga izgubili - kratko je izustila ona.

VIDEO: Sumo rvanje, sport koji vodi u bolesti

(Telegraf.rs/Rina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA