≫ 

Doktorki koja je javno pozivala na odbijanje vakcinisanja dece presuđeno: Kazna 750 evra, ali ona neće da plati - hoće u zatvor (FOTO)

Po najavi njenog muža Vladimira Stojkovića, Jovana ne namerava da plati kaznu, nego će da je odsluži u zatvoru "zbog ideala"

  • 28
dr Jovana Stojković Printskrin:Youtube/ Press centar UNS

Vođa antivakcinaškog pokreta u Srbiji dr Jovana Stojković, osuđena je danas u Osnovnom sudu u Zrenjaninu na kaznu od 75.000 dinara jer je vređala lekara Tomislava Stevanovića koji je pokrenuo peticiju protiv šarlatanstva u medicini.

Po najavi njenog muža Vladimira Stojkovića, Jovana ne namerava da plati kaznu, nego će da je odsluži u zatvoru "zbog ideala", kako je napisao na Tviteru. Tako bi Stojković u zatvoru trebalo da provede više od dva meseca. Stevanović, koji je zajedno sa kolegama, te 270 roditelja podneo krivičnu prijavu protiv 43 šarlatana zbog širenja straha i panike od vakcine i pojave epidemije morbila, kaže da nije mogao da pređe preko uvreda izrečenim na njegov račun.

- Bilo je ročiste danas, ona se pojavila tek sada treći put, ranija dva je izbegavala. U maju mesecu u emisiji "Balkan info" izjavila je da sam glup, nenormalan i da imam psihijatrijsku dijagnozu, preko čega nisam mogao da pređem i tužio sam je. Izneli smo dokaze, sudija se vratio posle 10 minuta i osudio ju zbog vređanja. Kazna je novčana i iznosi 75.000 dinara. Ona ima pravo žalbe na Višem sudu u Zrenjaninu - rekao je Stevanović za "Blic".

Kako dodaje, Jovanu Stojković čeka još i ranije pomenuti postupak na sudu koji je pokrenuo u borbi protiv šarlatana u medicini, kao i postupak pred Sudom časti Lekarske komore Srbije.

- Jovana Stojković osuđena je zbog borbe protiv farmakolobista i 'vebalnog delikta'. Ona neće platiti kaznu i odlazi u zatvor da pokaže u kakvoj državi živimo i kakvu represiju prolazimo. Ponosan na svoju suprugu - napisao je na Tviteru suprug Vladimir Stojković.

Jovana Stojković je predsednica Udruženja građana za neobaveznu vakcinaciju "NoVa" poznata je po svojim opasnim izjavama i prednjačenju u neverovatnim konstrukcijama koje opravdavaju nevakcinisanje dece. U javnosti se pojavila prvo kao članica Dveri, a sada ima svoj pokret "Živim za Srbiju". Površno i manupulativno često napada i ljudska prava i gej pokret govoreći da je u Srbiji trenutno gore nego "pod Turcima".

- Okupacija naše države dostiže neslućene razmere! Pored državne otimačine i rasprodaje, bezalternativnog srljanja u ambis zvani Evropska unija, kolonijalna uprava i agenti multinacionalnih korporacija u belom vrše nedopustivu uzurpaciju roditeljskih prava u Srbiji! Preko svojih medijskih kerbera svakodnevno se vrši ponižavanje roditelja koji odbijaju vakcinaciju svoje dece uz zulumćarske pretnje oduzimanjem dece - izjavila je ona.

Dodala je i da "slepo verovanje preporukama Svetske zdravstvene organizacije čije kampanje vakcinacije finansira Bil Gejts jednako je racionalno kao i verovanje prve pratilje na izboru za mis da Ujedinjene nacije čuvaju mir u svetu".

Čak 12 lekara ranije je protiv nje podnelo krivičnu prijavu zbog širenja straha i panike od vakcine. Obratili su se i sudu časti Lekarske komore sa zahtevom da joj oduzmu licencu jer sa takvim stavovima ne zaslužuje da nosi titulu psihijatra. Njen govor održan na pre par meseci na skupu u Crnoj Gori skinut je sa sajta Jutjub zbog širenja mržnje.

Jovana je protiv vakcinisanja; Foto: Shutterstock

- Sodomizacija i obeščašćavanje društva, predstavljaju opasnost za tradicionalnu i pravoslavnu porodicu. Tu spadaju i legalizacija istopolnih brakova kao i prisilna vakcinacija koja, pored poništavanja osnovnih ustavnih prava, otvara i mogućnost novog "danka u krvi", tj. oduzimanja dece od bioloških roditelja i njihovog usvajanja od strane homoseksualnih partnera - rekla je tada Stojković.

Prema njenim rečima, posebnu pažnju zaslužuje i novi Zakon o podrazumevanom doniranju organa i proizvoljna definicija "moždane smrti" kao kraju ljudskog života, kao i nacrt zakona o eutanaziji koji otvaraju novu "industriju smrti, ubistava i samoubistava koji će biti podržani od strane struke i sprovedeni u zakone, izjavila je svojevremeno.

U konstrukcijama ide toliko daleko da je izjavila kako se u skraćenici LGBT - lezbejke, gej, biseksualne i transrodne osobe, u inostranstvu dodaje još jedno slovo za pedofile, što je potpuna laž.

- Imate LGBTP, a P su pedofili. Ako mi znamo da oni proizilaze iz iste dijagnostičke kategorije seksualnih inverzija, a homoseksualci su izašli i predstavljaju se za normalne, ko vam kaže da za koju godinu i pedofilija neće biti normalna - rekla je ona.

Stojković smatra da je vakcinacija protiv dečje paralize nepotrebna i po njoj takvu decu treba žrtvovati, u proseku 300 mališana godišnje u Srbiji. Stav koji neodoljivo liči na poimanja nemačkih nacista o "čistoti rase". U borbu protiv vakcina na čelu kolone nasledila je zloglasnu Slađanu Velkov, ženu koja se seća svojih prethodnih života, razgovara sa životinjama, tvrdi da je Sunce hladno, a Zemlja ravna ploča.

VIDEO: Šta su to vakcine i kako funkcionišu?

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nik Sloter

    25. decembar 2018 | 06:37

    Podrska Jovani.

  • Dora

    25. decembar 2018 | 09:49

    Velika podrzka za hrabru doktorku! Kamo srece da ovakvih primera ima vise. Njen stav govori da je ona od malo brojnih lekara koji se nisu prodali za mafijaske pare.

  • Dule

    25. decembar 2018 | 07:07

    I jedna i druga strana treba da sednu i argumentovano pricaju, a ne da se tuze. Nije problem vakcinacija, nego kvalitet iste i unisten TORLAK.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA