Gurnuli su ga i gazili kada je pokušao da spreči izlivanje betona: Novi narodni heroj ispričao kako je izgledala tuča obezbeđenja i ljudi (VIDEO)

Staru povredu pogoršao mu je radnik obezbeđenja, tvrdi meštanin koji je pokušao da spreči radove

  • 2

Pokušaj da kamion mikser isporuči beton na gradilište u selu Rakita, gde već godinu dana traje borba meštana protiv izgradnje mini-hidroeletrane, završio se juče tučom dveju grupa. Posle nje je Dragan Ilijev, jedan od meštana i aktivista "Odbranimo reke Stare planine", završio u bolnici sa težim povredama, nakon, kako tvrdi, sukoba sa radnikom obezbeđenja.

Tenzije u mestašcetu kod Babušnice traju godinu dana. Stanovnici pokušavaju da zaustave nameru investitora da njihovu malu reku prevede do hidrocentrale u susednom mestu, a cevi sprovede duž puta.

Novu dimenziju negodovanje naroda dobilo je 5. novembra kada je pokušaj da bude stopiran nastavak radova započet koškanjem aktivista i obezbeđenja, ali je ipak okončan mirno. Juče su ponovo poletele varnice, ali su se ipak razbuktale u vatru i jedan meštanin je sa povredama noge završio u bolnici.

Prošlog puta Desimir Stojanov Desko na štakama stao je pred službenike obezbeđenja na gradilištu i ušao u fizički kontakt sa njima, ali težih posledica nije bilo. Sada je Dragan Ilijev bio na štakama, ali se nakon pokušaja da bude sprečeno izlivanje betona nalazi na ortopediji.

Desko Stojanov Foto: Nensi Radojković

- Bio sam kod Dragana u bolnici, nalazi se na ortopediji u Pirotu. Ranije je imao operaciju noge, bio je na štakama, a sada se ta povreda pogoršala. Bio sam u poseti Draganu, potvrdio je da su ga gurnuli, gazili su po njemu, otekla mu je noga. Juče popodne nisam bio na licu mesta, ali su mi ispričali da su radnici obezbeđenja napali ljude kada su hteli da istovaraju beton. Nastao je metež, oni prosto ne prosto ne poštuju "pravila igre" - ispričao nam je Desko.

Snimak Dragana u bolnici objavljen je i na Fejsbuk grupi "Odbranimo reke Stare planine"

- Šutnuo me je Dejan Marjanović kada sam stao ispred miksera. Nastala je gužva. On me je gurnuo u tu rupu. Žica, mreža je pala preko mene. Pola sata nisam mogao da ustanem - ispričao je Ilijev.

(M.Ro.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA