≫ 

Ako želite da vam 2019. donese sreću i blagostanje, jednu stvar morate da uradite pre Božića

Za prvu nedelju nove godine vezuju se brojna verovanja

  • 2

Većina verovanja vezana je za stvari koje nikako ne smemo da uradimo ukoliko želimo da se naši planovi i želje zaista ostvare u narednoj godini.

Jedno od važnih verovanja odnosi se na emotivne odnose sa dragim ljudima.

Naime, nikako ne smete da zaboraviti da čestitate bliskim osobama Novu godinu jer ćete se tako udaljiti od njih u narednoj godini. Zato, ukoliko do sada to niste učinili, morate ovo uraditi pre Božića, veruju naši stari.

Valja se da se ispoštuju ovi običaji pre Božića; Foto: Pixabay

Finansijska sigurnost jedna je od stvari kojima teži svako od nas, pa postoji čvrsto verovanje dau prvim danima nove godine ne treba pozajmljivati novac jer takvo započinjanje godine predskazuje novih dvanaest meseci materijalnih problema.

Ovo verovanje važi za apsolutno sve. Međutim, ma koliko rigidno zvučalo, pravilo je fleksibilno i drugačije je u svim delovima Srbije.

Iako važi verovanje da treba uraditi po neku sitnicu u vezi sa poslom, treba biti umeren. Sujeverje kaže da nije dobro preterano raditi prvih dana nove godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anastasija

    6. januar 2019 | 19:13

    Pre Bozica je trajao post i imalo se puno dana za cinjenje dobrih dela, prastanja onima koji su nas povredili. Ko je sve to radio nek se nada sreci i svakom dobru

  • Samo Ja

    6. januar 2019 | 18:12

    Da bi bio srecan trebo sam da se ozenim pre Bozica .... ovako cu ostati jos srecniji i veseliji jer cu cekati lepe i suncane dane da zaprosim moju voljenu devojku cim je pronadjem.😁😁😁

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA