≫ 

"Pružili ste nam zagrljaj i uništili hladnoću": Deca sa KiM napisala pesmu Arnou Gujonu (FOTO)

Deca iz enklava posvetila su humanitarcu stihove iz dubine svoje duše

  • 3

 Arno Gujon dobio je od dece sa Kosova i Metohije pesmu zahvalnosti, pisanu iz dubine njihovih nevinih srca, pa je ove stihove podelio na Tviteru.

Deca su Gujonu napisala pesmu Foto: Privatna arhiva

Francuski humanitarac nije uspeo da uoči praznika uđe na teritoriju naše južne pokrajine, jer mu je vlada takozvane države uvela zabranu. Prvi put u 12 godina on mališanima iz ugroženih srpskih sredina nije uručio poklone koje je za njih spremio, ali su umesto njega to učinili volonteri njegove organizacije.

Oduševljena poklonima, ali pre svega ljubavlju, pažnjom i upornom odlučnošću da im pomaže, deca iz sela Banje, prvog sela na Kosovu i Metohiji koje je Arno Gujon ikada posetio, posvetila su mu pesmu.

"Hvala vam za sreću, za radost i smeh, osoba ste divna koja nema greh

Hvala vam za sreću koja suze briše, takva se osoba na javlja više.

Znamo da se Kosova nikada nećete odreći, jer vi uvek žudite ka beskonačnoj sreći.

Donosili ste deci razne paketiće, za toplo srce - tople kaputiće.

Zaslužili ste pažnju naše cele parohije, i ljubav čitavog Kosova i Metohije.

Poštuje Vas i voli naša cela parohija, VAŠ JE DOM KOSOVO I METOHIJA."

Stihove je napisala Marijana Rajković, ali su joj se u priređivanju ove tople čestitke pridružile i drugarice iz Banje Jovana Šapić i Anastasija Kovačević.

- Ponekad zaboravimo koliko kreativnosti i talenata imaju deca sa Kosova. Zbog teških životnih okolnosti, deca iz enklava često nemaju mogućnosti da unapređuju svoje sposobnosti. Naša misija je da im omogućimo sve nepohodne uslove da se razvijaju i da sanjaju velike snove - poručio je Gujon uz fotografiju čestitke.

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Modesti Blejz

    15. januar 2019 | 09:08

    Ако постоји анђео на земљи, то је без сумње Арно Гујон. Нека Бог драги умножи сва добра која чини, а њему и његовој породици подари сву срећу овог света!

  • Radisa Nacic

    15. januar 2019 | 09:47

    Eto to su albanci mi smo njima dozvoljavali u jeku najvecih sukoba da ih posecuju organizacije iako su mnoge bile spijunske .i dostavlja li im i hranu i mnogo sta drugog.A oni humanitarcu samo zato sto je video pravu istinu na kosovu nedaju da udje .Boze ...ja samo molim albance da prestani da duvaju u balon koji uskoro da pukne

  • Бушидо

    18. januar 2019 | 20:01

    Већи Србин од многих " Срба" Свака ти част, људино

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA