Analiza tizera za "Igru prestola": Da li zaista verujemo da će Arja i Sansa uskoro da umru?

Zima dolazi, i to u kripte, da žive Starkove nađe među mrtvima

  • 1

Da li će Arja i Sansa umreti u ovoj sezoni, dok će Džon jedini da doživi starost, zapitali su se fanovi "Igre prestola" nakon što je objavljen poslednji tizer za ovu seriju? Zima nam dolazi na proleće i to 14. aprila, a ko će preživeti bitku vatre i leda pitanja su koja sve muče.

U najnovijem tizeru za "Igru prestola" vidimo Arju, Sansu i Džona kako šetaju po kriptima Zimovrela i prolaze pored statua svoji mrtvih roditelja. Jasno je da je tizer o Džonu, jer sve što Lijana, Kejtlin i Neda "kažu" odnosi se isključivo na njega.

- Moraš ga čuvati - kaže Lijana.

- Ti nisi Stark, ali imaš moju krv - Ned je rekao Džonu.

- Sav horor koji je zadesio moju porodicu, sve je zbog toga što nisam mogla da volim siroče bez majke - okrivila je sebe Kejtlin u trećoj sezoni.

Pero koje leti bi moglo da simboliše odsustnog Brena Starka, s obzirom da je on Trooki gavran, ali ovo pero nije crno i dugo. Zapravo, videli smo to pero ranije - u prvoj epizodi "Igre prestola", kada Ned i Robert silaze u kripte i Robert u ruke Lijanine statue stavlja pero egzotične ptice.

To pero Sansa ponovo nalazi u petoj sezoni, dok joj Maloprstić priča o ljubavi Regara i Lijane, Džonovih roditelja. Mada, Sansa pero odnosi sa sobom, tako da ono ne bi trebalo da bude u kripti.

Potom Starkovi dolaze do tri druge statue - svoje. Kamene Sansa i Arja izgledaju isto kao sad, dok je Džon stariji. Mnogi su ovo protumačili kao trag da će samo Džon preživeti rat, dok će sestre umreti uskoro i unapred su krenule suze.

Hladna plavičasta izmaglica odjednom počne da prodire u hodnike, pero se ledi, što je znak da Beli hodači dolaze. Džon i Arja izvlače mačeve i tu sve staje.

ŠTA NAM OTKRIVA OVAJ TIZER?

Koliko ovaj video otkriva o poslednjoj sezoni obožavane serije? Iskreno, rekli bismo vrlo malo, i to samo o prvoj epizodi od preostalih šest. Naime, tizer je režirao Dejvid Nater, reditelj koji je potpisuje i prvu epizodu 8. sezone. Ranije je najavljeno da će prva epizoda poslednje sezone veoma podsećati na prvu epizodu čitave "Igre prestola".

Te sličnosti su ovde donekle najavljene - da li je Džon Stark, pero, silazak u kripte, priča o Lijani, Regaru i Nedu, Arja i Džon koji se nisu videli od prve epizode, mač Igla i, naravno, Beli hodači.

 
 
 
View this post on Instagram
90 days 😮 #GOT #gameofthrones #finalseason #cantbreathe #stark #lannister #whowillbeking #april #forthethroneA post shared by Tracey Blackstone (@traceyrileyblack) on

Tizeri su tu da navedu, ali i da prevare. Cela priča sa statuama - da se u najavi otkrije da će dva važna lika uskoro umreti - malo je previše očita, ali ne mora da znači da neće biti tačna.

Setimo se reči statua mrtvih Starka - sve su o Džonu. Arja i Sansa ovde nisu važne, zato možda i ne stare. Ako su i prisutne, to je možda zato što su, osim Brena, one jedini članovi njegove porodice sa majčine strane. A tizer se ne bavi Džonom kao Targarjenom, samo njime kao Starkom.

Šta je istina, saznaćemo 14. aprila kada nam konačno "zima stigne".

Kakve su vaše misli o ovom tizeru? Da li vredi da se nadamo da će ova serija imati srećan kraj? Javite nam u komentarima.

Video: Kada bi tron progovorio: Šta kriju figure iz "Igre prestola" o novoj sezoni ove serije?

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA