≫ 

Ni nakon smrti sedmoro ljudi, rampe u Srbiji ne rade: Teretni voz leteo preko pruge u Prokuplju, a upozorenje za opasnost ponovo zakazalo (FOTO)

Samo je obazrivost vozača sprečila još jednu nesreću, ovaj put u Prokuplju

  • 11

Ni nakon stravične nesreće koja je odnela sedam života i brojnih upozorenja koja su stizala širom Srbije, rampe u zemlji i dalje propisno ne rade. Najnoviji dokaz stiže iz Prokuplja, gde je danas malo falillo da u nekoliko automobila udari voz.

Na mestu gde se ukrštaju drumski i železnički saobraćaj, teretni voz je propisno prošao. Trenutak pre toga, pukom srećom, videli su ga vozači nekoliko putničkih automobila, koje je put vodio preko pruge. Samo ih je njihova opreznost sačuvala nesreće, jer su rampe sve vreme bile podignute.

Čak i dok je lokomotiva jurila šinama, vukući za sobom vagone prepune tovara, crveno bele prečke rampe sa obe strane pruge štrčale su visoko u vazduhu, dajući lažni znak vozačima na drumu da mogu slobodno preko pruge.

Čitalac Telegraf.rs, koji nam je ovu fotografiju poslao, učinio je to želevši da pokaže na samo još jedan u nizu brojnih propusta u našoj železničkoj infrastrukturi, koje su, kako su i stanovnici Donjeg Međurova upozoravali godinama pre nesreće, samo tragedija u najavi.

VIDEO Opasne pruge Srbije: Alarmantni podaci o železničkim nesrećama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    18. januar 2019 | 20:24

    Dali nesto funkcionise u ovu propalu drzavu?

  • Valjevac

    18. januar 2019 | 19:20

    Danas isto rampe podignute voz prolazi gradjani snimaju i kace po drustvenim mrezama. Radi se o prelazu u Divcima na kojem zivotima platilo cenu par desetina gradjana zadnjih 20 god.

  • Biljka

    18. januar 2019 | 19:09

    Boze me sacuvaj, nekp kao da zeli da sto vise ljudi mastrada. Predsednik te opstine treba da reaguje i kazne se sve mesne xajednice u tim mestima, sto su dozvolili da nema rampe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA