≫ 

Najbogatiji čovek u Srbiji: Oko rođendanske torte dede Jovana (95) okupilo se pet generacija porodice. Ima ih preko 70 (FOTO) (VIDEO)

Za skoro vek dug život rodilo mu se sedmoro dece, 15 unučadi, 21 praunuče i dve čukun unuke

  • 8

Deka Jovan Ćojbašić iz Ivanjice proslavio je svoj 95. rođendan u društvu preko 70 članova porodice: dece, unuka, praunuka, čukunuka, zetova i snaja.

Mnogobrojna porodica njegov je najveći ponos i sreća, a kada je ugasio svećicu imao je samo jednu želju: da su svi zdravi i da nastave tradiciju ljubavi i međusobnog poštovanja, koja oduvek krasi porodicu Ćojbašić, piše Infoliga.

Foto: Infoliga

- Generacije moraju lepo da se slažu, da rade jedni sa drugima. Samo se molim Bogu da ostanu dobro i da budu zdravo, a ja sam se dosta naživeo - kaže starina.

U skoro vek dugom životu dobio je sedmoro dece - šest ćerki: Milicu (77), Nadu (74), Rosandu (72), Stojislavu (70), Radovanku (67), Stajku (65), kao i sina Srdana (59). Dočekao  je i 15 unučadi, 21 praunuče i dve čukununuke, od kojih se Mila rodila pre šest meseci, a Milica 18. januara ove godine.

-  Mi smo svoju decu, unučiće, prauničiće učili tako da budu porodično nastrojeni, da se okupljaju i međusobno uvažavaju. To treba da bude poruka i celoj Srbiji, kako članovi porodice treba da jedni druge vole, da se slažu i pomažu, a ne svađaju, sude i biju - poručio je Srdan.

Sestre dodaju da su ih majka i otac naučili da dišu jednim plućima, da "jedni za druge daju oko", a i kako da slogu i ljubav prenesu na mlađe generacije.

Kuću Ćojbašića zatresao je ovog dana smeh složne i brojne familije, a dedu Jovana učinilo najbogatijim čovekom u celoj Srbiji.

VIDEO: Ima li nežnijeg prizora? Toplina iz ovog doma gotovo da dopire i do svih nas

(Telegraf.rs/Infoliga)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA