≫ 

Stanija i Stanimir ostavili mašine i uzeli motiku u ruke: Tako izdržavaju svoju šestočlanu porodicu (VIDEO)

Moraš da radiš, da bi ostao živ, poručuje penzionisani Stanimir, nekadašnji radnik, a danas jedan od glavih gazda u selu

  • 3

Kada su Stanija i Stanimir Bošković otišli u penziju, za njih nisu počeli bezbrižni, mirni dani. Umesto da ubiraju plodove decenijskog rada za mašinama, uzeli su motiku u ruke i vratili se poslu od koga su generacije pre njih hlebnom hranile svoju porodicu - poljoprivredi.

Ovaj par iz Kušića kod Ivanjice postali su jedni od glavnih domaćina u selu i uspeli da i sinu i njegovoj porodici obezbede više nego pristojan život, piše Infoliga.

- Otišli smo u penziju, jer smo bili bolesni. Sad radimo na poljoprivredi, moraš da radiš, da bi ostao živ - kaže Stanimir.

Stanija ističe da seljaci hrane grad.

- Odakle ćeš kupiti hranu, ako seljak nije proizveo? Ako proizvedu seljaci, imaće da žive i građani. Zato daj građaninu dobru platu, a seljaku mesta da dobro proda i da bude svima kako valja - kaže vredna žena.

Njihov posao nema radno vreme, a naročito je mučan zimi, kada voda zaledi ili bude toliko hladno da čak i prasićima u oboru lože vatru. Ogromnu štalu-ambar sagradili su pored kuće, i tu od hladnoće čuvaju čak 30 grla stoke i 25 svinja. Ni njihovi unuci se ne ustručavaju da uđu u štalu. Od malena oni znaju da obrazovanje i rad jedni druge dopunjuju.

-Čistimo štalu sa bakom, dedom i tatom, pomažemo u kući, tako su nas roditelji naučili. Videli smo od njih kako rade, pa smo počeli i mi - ponosno kažu najmlađi Boškovići.

VIDEO: Deda Branislav pravi najtraženiji prirodni lek

(Telegraf.rs/Infoliga.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јасмина

    23. januar 2019 | 09:33

    Свака част,и добро сте рекли да сељаци хране град...

  • J...

    23. januar 2019 | 19:41

    Nije sramno raditi

  • TLN

    23. januar 2019 | 13:08

    Ja mislio ona starleta Stanija.... Ali nije, dobro je..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA