≫ 

Dobio sam batine zbog toga što sam ciganin: Priča mladog Roma uzburkala Tviter, a poržavajuće je i otkriće je ko ga je napao

Obično bude samo verbalno ali nisam bio te sreće večeras, napisao je on

  • 7

Iako smo uveliko zagazili u 21. vek, i dalje postoji oni koji su skloni da ljude procenjuju na osnovu njihove boje kože. To se desilo i ovom mladom Romu koji je uzburkao Tviter kada je objavio da je pretučen "zbog toga toga što je ciganin".

- Dobio sam batine zbog toga što sam ciganin, obično bude samo verbalno ali nisam bio te sreće večeras. Ja nisam od onih koji diraju prvi, nikad u životu se nisam potukao ni sa kim, navikao sam da budem trn u oku ljudima otkad znam za sebe - napisao je on.

Da sve bude još tužnije, mladić je naveo da je sve objavio iz revolta, jer mu je majka objasnila da povodom toga nikada ništa neće moći da uradi.

- Ne delim ovo zbog sažaljenja, već zbog toga što mi je majka rekla da ne možemo ništa uraditi povodom toga, tako je, kako je. Ćutiš i trpiš. Muka mi je, ne zbog sebe, već zbog mojih sestara koje dele istu kožu poput moje, ako ništa barem mogu da tvitujem, možda se nešto i promeni - objavio je on.

Na kraju je objasnio i kako se sve dogodilo.

- Moram da napomenem da nisam bio sam, jedva sam odbranio svoju tetku koja je bila pored, sasvim je druga stvar maltretirati mene, ja sam navikao, ali da deca, odnosno klinka od 18 godina napada stariju ženu koja boluje od celijakije, zgrožen sam, i ne želim da trpim više - poručio je ovaj mladi Rom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko

    29. januar 2019 | 23:27

    Podrska Romima, policija da reaguje i zastiti Rome od nasilja.

  • Maruna

    29. januar 2019 | 23:40

    Niko ne sme da trpi maltretiranje. Svi smo ljudi od krvi i mesa. Nemoj da tepisi.

  • Licemerka

    29. januar 2019 | 23:22

    Podrška svim ROMIMA! 💞

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA