Novi sajt Ministarstva prilagođen osobama sa invaliditetom: Ovo su dodatne opcije koje su od sada dostupne korisnicima

Prilikom izrade vodilo se računa o brzini i prikazu sajta uz što manje prenosa podataka, navedeno je u saopštenju Ministarstva rada

  • 0

Novi sajt Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, prilagođen osobama sa posebnim potrebama, zvanično je danas počeo da radi, a osim dostupnosti sadržaja internet prezentacije na svim uređajima, odlikuje ga i lakoća korišćenja.

Prilikom izrade prvi prioritet bio je odgovarajući prikaz posetiocima bez obzira sa kog uređaja pristupaju prezentaciji. Sve opcije dostupne na internet prezentaciji mogu se koristiti na desktop računarima, tabletima i ostalim mobilnim uređajima.

Pored standardnih uređaja u upotrebi, novi sajt je prilagođen i specijalnim uređajima koji služe za čitanje ekrana, koja je kao dodatna opcija implementirana u funkcionalnost "Čitaj mi" i može pomoći i ukoliko niste za računarom koji ima dodatni softver za čitanje sa ekrana.

Pored standardnih uređaja u upotrebi, novi sajt je prilagođen i specijalnim uređajima koji služe za čitanje ekrana, koja je kao dodatna opcija implementirana u funkcionalnost "Čitaj mi"-Foto: Printscreen

Na sajtu je sav sadržaj dostupan i u ćiriličnom i latiničnom pismu, a sama pretraga je moguća korišćenjem oba pisma bez razlike u rezultatima, olakšavajući pronalaženje sadržaja bez potrebe da se menja pismo unosa na uređaju.

Prilikom izrade vodilo se računa o brzini i prikazu sajta uz što manje prenosa podataka, navedeno je u saopštenju Ministarstva rada.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA