≫ 

Policija identifikovala nosače vešala u toku protesta "1 od 5 miliona" u Beogradu: Uhapšena još dvojica zbog pretnji Vučićevoj deci (VIDEO)

Biljana Popović-Ivković: Mladići koji su nosili improvizovana vešala su pristalice pokreta Dveri i Saveza za Srbiju

  • 59

Policija je identifikovala dvojicu ljudi koji su nosili vešala tokom protesta "1 od 5 miliona" u Beogradu.

Državna sekretarka u MUP-u Srbije Biljana Popović Ivković potvrdila je da su identifikovani mladići koji su nosili improvizovana vešala na protestima u subotu u Beogradu i da se radi o pristalicama pokreta Dveri i Saveza za Srbiju.

Ona je za TV Pink rekla i da će od te dvojice mladića biti uzete izjave.

Foto: MUP Srbije

Na društvenim mrežama u nedelju pojavile su se fotografije sa protesta u Beogradu od subote na kojima se vide vešala na stubu koji nosi jedan od učesnika protesta.

UHAPŠENA JOŠ DVOJICA ZBOG PRETNJI DECI PREDSEDNIKA SRBIJE

Popović Ivkovićeva je rekla i da je uhapšena i osoba naoružana automatskim oružjem koja je pretila vešanjem sinu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Osim njega, uhapšena je i osoba koja je pretila ćerki i sinu predsednika države.

Foto: MUP

Navela je da su negiranje i izvrtanje istine kada je reč o vešalima "budalaštine" i pokušaj opravdavanja "monstruoznog i krajnje nedemokratskog čina Dragana Ðilasa i drugih lidera Saveza za Srbiju".

Popović Ivkovićeva ocenila je da su vešala i demonstracija nasilja direktna posledica ostrašćene retorike i mržnje SzS i pretnja da svi koji misle drugačije mogu završiti na vešalima, koja su sinonim za fašizam.

- Ne samo da vešala unose nemir i strah kod građana, već bude devijantne ličnosti, manijake i polusvet i poručuju da je demonstracija nasilja legitimna i da su monstruozni zločini dozvoljeni u Srbiji - rekla je Popović Ivkovićeva.

Foto: MUP Srbije

Zbog vešala na Terazijama, pretnji vešanjem sinu predsednika Republike, kao i zbog akcije ispred javnog servisa u kojoj su pojedini učesnici sa fantomkama oblepili zgradu RTS-a, stigle su broje osude u javnosti na društvenim mrežama i u medijima.

Državna sekretarka MUP-a Srbije ocenila je da je raspirivanje nasilja opasna stvar i da ne čudi što ima sve više pretnji na društvenim mrežama i što su žrtve postala i deca, u ovom slučaju deca predsednika Srbije kojima prete smrću i silovanjem.

"Sva deca su sigurna i bezbedna, nećemo dozvoliti ugrožavanje njihove niti bilo čije bezbednosti zbog nedosanjanog sna onih koji bi nasiljem da se vrate na vlast", kazala je Biljana Popović Ivković.

MALI: ŽELE DA VEŠAJU ONE KOJI MISLE DRUGAČIJE

Ministar finansija Srbije Siniša Mali osudio je nošenje vešala na protestima u Beogradu, ocenjujući da su to uradili "oni koji žele da vešaju druge, koji misle drugačije od njih".

Podsetivši da je to prvi put posle 78 godina da su se pojavila vešala na Terazijama, Mali je za RTS ocenio da to nije ni dobra politika ni dobar primer, a posebno da to nije ono što Srbiji treba u ovom trenutku.

- Kada pogledate rezultate od januara ove godine, kada vidite da smo na stabilnom, jakom putu ekonomskog oporavka, ovo su stvari koje tom ekonomskom oporavku ne doprinose, a borimo se za svako novo radno mesto, da naši mladi ostanu ovde i to je politika od koje nećemo odustati - poručio je Mali.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA