Eksplodirala peć za grejanje u Kuršumliji: Dve osobe povređene, jedna od stresa doživela infarkt na putu za nišku bolnicu (FOTO)

"Stvorio se vakum i ta peć je eksplodirala, a ja sam leteo sigurno tri metra", priča unezvereni komšija

  • 1

U kuršumlijskom naselju Pantić danas su povređene dve osobe kada je eksplodiralo grejno telo za parno grejanje. Jedna osoba je nakon ukazane pomoći puštena na kućno lečenje, dok je druga prebačena u niški Klinički centar zbog infarkta koji je u međuvremenu dobio.

Kako nam je potvrdio Nenad Nikolić (49) koji je povređen, do eksplozije je došlo nakon što su on i muškarac (71) očistili dimnjak.

Mesto eksplozije Foto: Privatna arhiva

- Očistili smo dimnjak, ali je problem nastao u prostoru gde je kamin, odnosno peć za grejanje. Stvorio se vakum i ta peć je eksplodirala, a ja sam leteo sigurno tri metra. Na sreću više sam ugruvan od pada, nego povređen od eksplozije. Muškarac koji mi je pomagao da očistim dimnjak je podstanar u toj kući i on je prebačen za Niš - potvrdio nam je Nikolić, koji je komšija i koji je na molbu vlasnice kuće došao da očisti dimnjak.

Starijem muškarcu je pripalo teško u sanitetskom vozilu, kada su ih prebacivali do prokupačke bolnice, pa je on zbog infarkta, koji je nastao usled stresa izazvanog onim što se desilo, odmah prebačen dalje za Niš.

Nenad Nikolić Foto: Privatna arhiva

U toj kući žive, pored podstanara još dve starije osobe koje čuva vlasnica kuće.

Video: Trenutak stravične eksplozije naftovoda u Meksiku

(B.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Czmml

    5. februar 2019 | 07:21

    Ljudi tamo na žalost mnogo piju alkohol a nema perspektive i ko zna dal je bio trezan i znao šta radi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA