Pozvali smo čoveka koji želi da upozna finu ženu za druženje i brak: Neverovatne ponude pljušte sa svih strana, a iza njih su stvarne osobe (FOTO)

Sa sumnjom da će bilo ko da mi se javi na brojeve telefona koji se nalaze na oglasima, okrenula sam nekoliko njih "Želim da upoznam imućnu ženu", "Hoću situiranog muškarca iz dijaspore"

  • 13

"Voleo bih da upoznam ženu od 40 do 50 godina, malo imućnu koju ću da volim i da čuvam", "Emotivan, pomalo usamljen i razočaran muškarac, ovim putem bi upoznao damu za život u dvoje", "Žene su ljudska bića i zaslužuju ljubav i poštovanje, a Bog stvori muško i žensko da budu jedno telo", "Hoću da upoznam situiranog muškarca iz dijaspore", samo su neke od ponuda za brak koje mogu da se nađu na sajtovima za oglašavanje.

Pored automobila, bebi opreme, ponuda za posao, na oglasima mogu da se nađu i brojevi telefona ljudi koji ovim putem žele da nađu osobu sa kojom će da stanu na "ludi kamen".

Sa sumnjom da će bilo ko da mi se javi, okrenula sam nekoliko njih. Iznenadila sam se kad sam čula glasove sa "druge strane žice".

- Videla sam na oglasima Vaš broj telefona. Da li ste ga zaista Vi ostavili kako biste upoznali ženu kojoj ćete možda postati muž? - započela sam jedan od razgovora.

Bez oklevanja muškarac mi je odgovorio "Da".

Muškarac koji mi je objasnio da je razočaran u ljubav i da je zato postavio oglas sa nadom da će naći srodnu dušu Printskrin: dijaspora.online

Očekivala sam da je u pitanju neka šala, da je neko stavio broj telefona na sajt kako bi napakostio drugom. Ali, već na samom početku razgovora sam shvatila da se radi o ozbiljnoj ponudi za brak. Sledeće pitanje mi je bilo "Zašto tražite buduću ženu preko oglasa?"

- Razočaran sam u ljubav i devojke jer sam izašao iz duge veze. Mnogi drugari su me savetovali da probam da nađem neku žensku osobu preko oglasa. Poslušao sam ih i moram da kažem da me je dosta njih zvalo. Imam 47 godina i samo tražim iskrenu, normalnu ženu sa kojom ću da provedem ostatak života i mislim da je ovo pravi način da sa nekom takvom stupim u kontakt - objasnio mi je jedan od muškaraca koji je svoju bračnu ponudu postavio na sajt za oglašavanje.

Razni muškarci su zbog raznih razloga ostavljali oglase. Veći broj njih, kako kažu, se odlučio na ovakav korak zbog toga što su se razočarali u žene.

Drugi su ovakvu odluku doneli jer žele ozbiljnu vezu i misle da će im se na oglase javljati samo ozbiljne žene.

Sagovornik kom ne trebaju avanture Printskrin: dijaspora.online

- Ne trebaju mi avanture i ne želim ih. Imam 42 godine i potrebna mi je devojka koja zna šta hoće, a u ovom vremenu takvu je teško naći. Ja sam ok, normalna osoba i očekujem da i žena bude takva. Želim da imamo razumevanje i iskrenost. Fizički izgled mi nije bitan, važna mi je unutrašnja lepota - ispričao mi je sagovornik razlog zašto je postavio oglas.

Istakao je da jedino ne želi da devojka koja ga pozove bude debela i neuredna.

- Imao sam vezu od dve godine koju sam prekinuo jer je nije vodila računa o svom izgledu, a ni o kući. Nisam mogao to da prihvatim - istakao je muškarac.

Pored ovog upečatljivog razgovora istakao se još jedan. Razlog zbog kog je muškarac od 40 godina ostavio svoj broj telefona, kako bi mu se javila neka dama za brak, ostavio me je bez reči. Upoznavanje sam opet počela sa pitanjem "Zašto preko oglasa?". Odgovor koji sam dobila nisam ni najmanje očekivala.

Jedan od oglasa na sajtu u kom muškarac traži potencijalnu ženu Printskrin: dijaspora.online

- Ja nigde ne izlazim, pa gde onda da upoznam devojku? Sigurno da to ne može da se dogodi na ulici. Čak i da izađem u kafanu ili kafić, tamo se nalaze devojke koje imaju oko 20 godina. Pored toga što su mlade, one su uglavnom pijane ili drogirane. Meni to ne treba. Izlazio sam u svoje vreme, sad želim da nađem ženu sa kojom ću da sklopim brak - napomenuo je jedan od "oglašivača braka".

I ŽENE TRAŽE BRAK PREKO OGLASA

"Hoću da upoznam situiranog džentlmena iz dijaspore", "Crnka traži muškarca za vezu, brak", "Slobodna, usamljena plavuša traži muškarca za ozbiljnu vezu ili brak", "Želela bih da upoznam normalnog i finog muškarca", jedni su od opisa koje žene ostavljaju na sajtovima za oglašavanje sa nadom da će pronaći muškarca sa kojim će da izgovori sudbonosno "Da".

Jedan od oglasa koji su postavljale žene Printskrin: dijaspora.online

Ženskih bračnih ponuda na sajtovima ipak ima manje nego muških.

- Imam 43 godine i zaista nemam vremena da ga gubim na upoznavanje, foliranje i laži. Mislim da će na oglas da mi se javljaju samo muškarci koji znaju šta hoće i koji žele neku ozbiljnu ženu. Razgovor započinjemo otvoreno i odmah jedno drugom ispričamo koje su nam vrline i mane, šta nam smeta i šta očekujemo od partnera. Ako se ne poklopimo idemo dalje, ali bar nismo izgubili vreme - podelila je sa mnom mišljenje A.S. (43) iz Beograda.

MIŠLJENJE PSIHOLOGA

"Žene su ljudska bića i zaslužuju ljubav i poštovanje, a Bog stvori muško i žensko da budu jedno telo" Printskrin: dijaspora.online

Prema rečima psihologa Gorana Tomina traženje braka putem oglasa je na neki način linija manjeg otpora.

- U krajnje narcističkoj kulturi današnjice u kojoj živimo, sve nekako, naizgled, postaje na dohvat ruke. Od aplikacija koje služe za nalaženje partnera isključivo za kratkoročni seks, do društvenih mreža na kojima održavamo prijateljske odnose. Međutim, upravo te olakšice predstavljaju ogromnu medveđu uslugu čoveku - započeo je razgovor za Telegraf.rs psiholog.

Dok čovek na lakši način dolazi do svega, istovremeno nešto mnogo važno propušta i gubi, napominje sagovornik.

- Potrebno je stvarno preživeti svako razočaranje u međuljudske odnose, preživeti tešku povredu, naučiti lekciju, pokušati ponovo na drugačiji način. Sve to je dosta neudoban i bolan proces. Umesto toga, sa druge strane nam se nude lakši putevi.

Budemo li izbegavali svako suočavanje, ništa nećemo napraviti. Seks bez obaveza, ili brak bez proživljenih zajedničkih "kilo soli", su isto pokušaj čoveka da se provuče kroz mala vrata. Da smanji sebi patnju. Da je, zapravo, u potpunosti izbegne. To nije moguće. A čak i kad bi bilo moguće, ne bi bilo dobro. Princip realnosti ostaje na snazi koliko god pokušavali da ga izbegnemo - istakao je Goran Tomin, psiholog.

VIDEO: Boža i Olga proslavili dijamantsku godišnjicu braka, evo koja je njihova tajna

(Ivana Vlajković/i.vlajkovic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 937

    9. februar 2019 | 08:47

    "Kilo soli"? U tome i jeste problem sto u danasnje vreme svi hoce sve na gotovo i bez muke. Zato brzo i dosade jedno drugome, sve je dostupno a ponuda je velika stalno se trazi nesto novo i tu nema kraja...a na kraju ostanete sami

  • Js

    9. februar 2019 | 09:00

    Blizu pedesete i toliko razocarana u zvog supruga, kojeg znam od osamneaste godine. Nepadami napamet drugi covek. Tesko je naci sada u padmakloj godini kao kada ste mladi. Ma ja sam kriva htela samo njega ... Sada zivim samo za sebe,i verujte bolje biti sam nego pored pogresnog. A oglasi za mene nije dobar izbor. Znate kako se kaze " da negoga dobro upoznas treba pojesti cak soli". LJUBAV JE VELIKA LUTRIJA...

  • Toma

    9. februar 2019 | 10:25

    Posle izgubljene mladosti uz nervozu, probleme i haos pored pogresnih, umalo i da uletim u zamku razularene udate zene sa detetom, svoju sadasnju zenu sam upoznao preko interneta. Iako sam izlazio, bio medju ljudima, preko glave su mi bile one iz mog okruzenja. I nisam pogresio, nasao sam srodnu dusu sa kojom i kad nemam nista, mogu pod ruku pa sve iz pocetka zajedno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA