≫ 

Oglasio se pokret Levijatan povodom fotografija na Tviteru: Izvrću istinu na najružniji način, fotošopiraju, nemamo veze sa Hitlerom

Lažne navode i sporove rešavaju na sudu, ističu iz Levijatana

  • 27

Fotografija članova Levijatana koji na svojoj odeći navodno imaju grb Trećeg rajha i Hitlerove incijale u broju 18 umesto kukastog krsta u celosti je laž i manipulacija, tvrdi za "Telegraf" Pavle Bihali izvršni direktor Fondacije Pokreta "Levijatan".

Naime, društvenim mrežama danima kruži fotografija kojom osoba pod pseudonimom Srednji dimnjak, prokazuje kao crnokošuljaše članove Levijatana. Sarkastično navodi da je "svaka sličnost sa grbom Trećeg rajha, inicijalima H.A. (u broju 81, umesto kukastog krsta u originalu grba) sasvim onako baš baš apsolutno skroz totalno slučajna".

Međutim, kako objašnjava Bihali,  to ne može biti dalje od istine.

Printskrin: Twitter/Pavle Bihaly

- To je grupa proletera iz Novog Sada, lažnog antifašističkog pokerta, koja ne može da da činjenično stanje stvari i savlada istorijske podatke, šta je simbol orla Rimske države. Dan pre toga sam opet precrtao svastiku i napisao "stop fašizmu". Ostavio sam slavu, Svetog Savu, po strani, da bih iskazao duboko žaljenje prema milionima nevinih žrtava holokausta pobijenih od strane fašističkih snaga tokom Drugog svetskog rata. To bi bilo kao da sam navijač nekog kluba, a precrtam svoj klub. Ne radi se to ni u šali  - ističe Bihali.

Prethodnih dana objavljivao tvitove u kom iskazuje žaljenje i poštovanje prema milionima nevinih žrtava holokausta Foto: Nikola Tomić
Printskrin: Twitter/Pavle Bihaly

On je i objasnio da je tvrdnja da se na amblemu nalazi broj 18, odnosno redni brojevi slova u abecedi koja su incijali Adolfa Hitlera netačna. Broj je 81, kako i stoji na fotografiji i predstavlja "Hells Angels" (Anđeli pakla).

Printskrin: Twitter/Pavle Bihaly

Bihali objašnjava zašto su u konfliktu sa spomenutom grupom iz Novog Sada.

Orao Rimske republike Foto: Pinterest

- Mi smo prokazali jednog njihovog člana da ima veze sa mučenjem životinja, a oni su nabedili da targetiramo ljude. Javno smo objavili ko to radi, kao kad targetiramo pedofila ili silovatelja, da li je problem to što se izjašnjava kao antifa? Da li su Gebelsove metode jer prokažemo nakazu koja iskasapi psa? Ja sam dobio podršku iz antifa zajednice, i zaista nešto rade i oni su se jasno ogradili i rekli da nemaju veze sa njima. To je grupa od njih šestoro ili sedmoro sa travom i pivom koji sramote ljude koji se bave pravim antifa, a kao fašizam označavaju sve što im se ne dopada, kao što je u srednjem veku za svašta govoreno da je u pitanju đavo. Garantujem da je to antifa Novi Sad i da su to gluposti i nebuloze. Oni fotošopiraju i na sudu su zbog toga - zaključio je Pavle Bihali.

(M.Rodić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA