≫ 

Porodilje i bebe se smrzavale u "Betaniji": U novosadskom porodilištu satima nije bilo grejanja

Na odeljenju gde se radi carski rez pukla je cev i curi na odeljenje za sterilitet, pa su sve mame prebačene na neko treće odeljenje

  • 1

Kako "Blicu" javljaju trudnice i porodilje iz novosadske "Betanije", grejanje u najvećem vojvođanskom porodilištu ne radi i buduće i novopečene mame i njihove bebe smrzavaju se u hladnim sobama. Došlo je do kvara na cevima, a uskoro će se, pre pisanju "Blica" oglasiti i porodilište.

Kako pričaju revolitirane mame, zbog vanrednog stanja sa grejanjem, porodilje se ranije otpuštaju kućama pa čak i one porođene carskim rezom kod kojih je neophodan višednevni oporavak u porodilištu.

- Na odeljenju gde se radi carski rez pukla je cev i curi na odeljenje za sterilitet, pa su sve mame prebačene na neko treće odeljenje i ranije ih puštaju kućama. Radnici će biti najmanje dva dana tamo na popravci - saznaje "Blic" od zaposlenih u porodilištu.

Uprava "Betanije" poručila je da će se uskoro oglasiti saopštenjem za medije.

Ovim povodom obratili smo se upravi "Betanije", iz koje je navedeno da je na toj klinici tokom prethodne noći došlo do smanjenog pritiska u grejnim telima što je uslovilo slabije grejanje pojedinih soba.

- Dežurna tehnička ekipa je odmah po prijavi izašla na teren i otklonila kvar u celosti. Situacija sa grejanjem na Klinici za ginekologiju i akušerstvo na prostoru od oko 10.000 metara kvadratnih je potpuno normalizovana, sve prostorije se greju optimalno u šta se uverio i v. d. direktora KCV prof. dr Petar Slankamenac koji je obišao Kliniku za ginekologiju i akušerstvo, trudnice i  porodilje - piše u saopštenju iz "Betanije".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA