≫ 

Snimak sa sahrane u Somboru izazvao haos: Lumperaj uz trubače i vence, a vrhunac je kada su se one popele na kovčeg i zaigrale (VIDEO)

Neki smatraju da je odvratno i morbidno igrati oko mrtvaca u sanduku, dok su drugi misle da je sasvim u redu, ako je takav ispraćaj bila želja pokojnika

  • 37

Običaji koji se poštuju na sahranama variraju od podneblja do podneblja, ali onaj koji je zabeležen u Somboru, može se uvrstiti u jedan od neobičnijih. Naime, na Fejsbuku je objavljen snimak sa sahrane izvesne Kate, koja je pre nekoliko dana na večni počinak ispraćena uz trubače, vesele pesme, igru i trupanje oko sanduka i na njemu.

Reakcije na ovaj video bile su podeljene, a u komentarima se oglasio i orkestar koji je tog dana bio angažovan ovako specifičnim povodom.

"Pozvali su nas i mi smo došli. Mi smo otišli, odradili posao i to je bilo to".

Ipak, bilo je onih koji su se zgražavali nad ovim scenama, smatrajući da je odvratno, bolesno i morbidno da neko igra i veseli se pored mrtvaca.

"Sram vas bilo, sa mrtvima nema šale, nek' počiva u miru. Želje se ispunjavaju voljenim osobama dok su žive a nikako kad umru. Pogotovo da skaču po sanduku te ženturače, nemaju osećaj stida, ovo je neviđeno", zgrozio se neko nad snimkom.

Neki su smatrali da, bez obzira na poslednju želju pokojnice, ne treba vrckati i popeti se skoro na sanduk. Čak ako je neko voleo muziku ili bio muzičar.

Sahranu i igru je pratila kamera; Foto: Printskrin Facebook/Trajo Romano Muzika & Video

Onda se oglasila rođaka Katina, objašnjavajući da je ona volela muziku, te da je ovo bila njena želja. "Nikad te nećemo zaboraviti. Nije ona iz Banata, ona je živela u Novom Sadu, ali je porodica iz Sombora. Svi bi trebalo ovako da se isprate. Ne lupetajte više"

"To je moja kuma koja me je krstila. Počivaj u miru, kumo, ti si bila jedna vesela osoba i znam da ti je ovo bila želja, uvek si nam o tome pričala. Zbogom kumo"

Drugi su komentarisali da se onaj ko je umro najverovatnije "rešio belaja, boli, i tuge", te da se, kako se navodi u komentaru "treba veseliti", jer on nastavlja svoje putovanje.

Drugi su bili šaljivi, pa su napisali da bi bilo dobro da i njega tako isprate na večni počinak.

- Kad ja umrem ovako da me ispratite! Žurka, muzika! Samo nemojte na sanduk da sedate, možda me ponese atmosfera pa ustanem - našalila se jedna devojka ovu objavu.

Pogledajte snimak sa sahrane u Somboru.

VIDEO: Ovog gospodina su 14 puta sahranili i on se uvek vratio:

(S. Čenad - s.cenad@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mire

    21. februar 2019 | 15:19

    Ovo je Bogohuljenje , ove treba u zatvor sve strpati.

  • Kameno doba

    21. februar 2019 | 15:37

    Srbija je bila carevina i kraljevina kada su u njenom okruzenju svi bili cobani. Novo Brdo je imalo 50.000 stanovnika ,onda,kada je London imao 10.000.... - a danas se ponasamo kao urodjenicka plemena.

  • Ivangm

    21. februar 2019 | 15:03

    Mozda je pokojnik zahtevao od njih to pre smrti..🤨

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA