Tragičnu priču male Nađe (2) iz Kragujevca preneli svetski mediji: Umrla je zbog malih boginja, zarazila su je deca koja nisu bila vakcinisana

Dragana Petrović izgubila je svoju dvogodišnju ćerkicu Nađu koja je posle tri meseca borbe preminula zbog morbila u Institutu za majku i dete

  • 9

"The Mirror", jedan od najvećih britanskih i svetskih medija pisao je o vapaju majke i tragičnoj priči koja se dogodila u Insitutu za majku i dete. Ugledni magazin pre desetak dana preneo je reči Dragane Petrović iz Kragujevca, čija je ćerka Nađa preminula u bolnici zbog malih boginja.

- Preko celog sveta čuje se ime tvoje - uz ove reči Dragana Petrović podelila je juče na Fejsbuk stranici "Pravda za Nađu" Mirorovu vest o njenoj ćerki, preminuloj od malih boginja. Kragujevčanka ima misuju da proširi vest o važnosti vakcine, kako nijedan roditelj ne bi doživeo njenu sudbinu.

Srceparajuće fotografije i priču novinari su uočili na Fejsbuk grupi "Light for Riley", koja je bila u bolnici zbog sasvim drugog problema i zarazila se boginjama od drugog deteta u sobi.

Nađa rođena u maju 2015. godine sa dijagnozom bolesti autoimunog sistema koja nije opasna po život.

To je značilo da porodica provodi neko vreme u bolnicama, kao i da Nađa nije mogla da primi svoju vakcinu protiv boginja jer njen imuni sistem bi ih odbio, prenosi "The Mirror".

Kako je majka dalje opisala sudbonosne posete bolnici prošlog januara, Nađu je oborila veoma zarazna bolest pre nego što je njen "anđeo dobio krila i otišao na nebo".

Dragana je opisala kako je Nađa isprva bila smeštena u sobu za izolaciju zbog njenog ranijeg stanja.

Ali, pošto u bolnici više nije bilo mesta, desetomesečna beba sa boginjama smeštena je u sobu sa njenom devojčicom.

Svet joj se srušio kada su doktori rekli da je svogodišnjakinja došla u kontakt sa boginjama.

- Istog trenutka sve mi se srušilo, znala sam da bi ih dobila, ali u dubini duše sam se nadala da neće - napisala je Dragana.

Samo nekoliko dana kasnije Nađa je dobila visoku temperaturu, a krvi je počela da curi iz njenih usta i očiju, zbog čega je njena majka strahovala od najgoreg.

Devojčicina pluća napunila su se tečnošću, a njen stomak se naduo.

- Bila je gore iz dana u dan. Potrebe za kiseonikom bivale su sve veće, i onda smo dobili potvrdu da se zarazila boginjama - dodala je Dragana.

Nađa je dobio sepsu sa dve različite bakterije, a onda je poslata na intenzivnu negu, gde se ugušila u snu i nikada se nije probudila.

- Nedostaje mi sve njeno. Glas, zarazni osmeh, koža, miris, sve... Jako je teško. Sada je na nama da delimo njenu priču kako niko ne bi patio kao ona. Moj anđeo napustio nas je prebrzo, ali ja ću da se borim da je niko ne zaboravi i prođe kroz ono kroz šta sam ja prošla. Nijedna majka ne bi trebalo da sahrani dete. Ipak, Nađina smrt je još strašnija, znajući da bi preživela da je više roditleja vakcinisalo svoju decu - prenete su reči majke.

(M.Ro.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ГЦГ

    25. februar 2019 | 11:42

    Жали Боже малог анђела, али овде испада као да су крива невакцинисана деца за упокојење малене Нађе јер се тако форсира у тексту, али је суштина да Нађа није смела бити у истој просторији са дететом са богињама. Дакле, болница је крива и доктори или сестре који су је ту сместили. И још нешто - и вакцинисана деца добијају богиње, тако да нас поштедите оваквих текстова и оставите јадно дете да почива у миру.

  • Poison ivy

    25. februar 2019 | 12:07

    Ljudi moji,mrtvo dete je tuga doživotna! Da nisu boginje,bilo koji virus bi dete sa urođenim autoimunim poremećajem( tako je pisala redakcija !) dovelo u životnu opasnost! Uostalom,pitajte pedijatra,deci sa određenim zdravstvenim problemima oni odlažu primanje vakcine MMR.

  • QSL

    25. februar 2019 | 11:49

    I vakcinisana osoba koja nije bolesna može biti izvor i prenosilac zaraze,tako kaže zvanična medicina i niko i nigde nije siguran da ne može biti zaražen.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA