Vozili smo preko možda najopasnijeg mosta u Srbiji: Preko Morave vozila jedva prolaze, nekad ne znaju ko im ide u susret (VIDEO)

Vozači se oslanjaju na znak za davanje prednosti pravcu za više od 300 metara puta

  • 21

Samo iskustvom i vozačkom veštinom moguće je preći nekadašnji železnički most na ulazu u Svilajnac preko Velike Morave. Opasna situacija visi u vazduhu i za malu pogrešnu procenu. 

Na snimku Telegrafa vidi se šleper koji prelazi most otvoren za oba pravca. Uključuje se nakon što je propustio nadolazeće automobile. Šleper se kreće stranom koja nema prednost, kako je propisano saobraćajnim znakom pre uključenja. Vidljivo je, prolazi knap, sa malom šansom da se mimoiđe sa bilo čim što nadolazi sa druge strane.

Na više od 300 metara, ipak teško je procenjivati kada će nešto naići. Mesto je, takođe, bez ikakvog semafora, pa je jedina pomoć znak za davanje prednosti pravca.

Uzak put mamac je i za vozače automobila koji mogu loše da procene da li su u mogućnosti da prođu.

Teretnjak se kotrlja po šinama kojim su prolazili vozovi do 2015. godine. U oktobru te godine završena je demontaža šina, kojom su vozovi tutnjali više od 65 godina i pronamenjen je za laki drumski saobraćaj između lokalnih sela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    27. februar 2019 | 21:43

    Sramota za opstinu koja ne moze za preko 70 godina Da napravi novi most !!!

  • gaga

    27. februar 2019 | 20:51

    nije tacno da ne idu vozovi.idu i dan danas.....malo idu, malo ispadaju.......ali idu.

  • milomir.dv

    1. mart 2019 | 08:38

    Nije mi jasno zbog čega novinar dovodi čitaoce do pogrešnog zaključka.Možda on nije ni pisao o mostu kod"Moravske noći",jer na tom mostu nikad nije izvršena demontaža pruge i ne služi kao veza sa selima nego kao veza između Beograda i Niša,Atine i Beča.....sa Svilajncem i Resavskim krajem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA