Objavljen snimak napada staforda u centru Šapca: Pomahnitali pas poleteo ka devojčici na rolerima, ona se od straha srušila na pločnik (VIDEO)

Aleksandar Mićić iz Komunalne policije rekao je da u Gradskoj upravi grada Šapca pokrenuti inacijativu da se kazna za ovakve prekršaje poveća

  • 60

Nakon incidenta koji se dogodio 3. marta u centru Šapca, na gradskom trgu prepunom dece kada je nekoliko mladića šetalo staforda bez povoca, koji se u jednom trenutku zatrčao ka devojčici koja je tu vozila rolerepojavio se snimak tog događaja.

Da podsetimo, jedna mama iz Šapca izrazila je strah i putem lokalnog medija ispričala svojim sugrađanima šta se njoj desilo u nedelju na glavnom trgu.

- Kada smo stigle, prvo sto mi je zapalo za oko bila su tri mlađa momka, koja su se igrala sa stafordom bez povoca ispred kafića. Sela sam na klupicu i u sekundi vidim kako staford juri prema mom detetu, ona od straha pada sa rolera, on prolazi pored nje, kako bi ščepao od nekog dečaka loptu. Vlasnik psa i njegovi drugovi nisu psu mogli nekoliko minuta da isčupaju loptu iz usta. Naravno, za sve to vreme dečak je istraumiran i plače, a moja ćerka preplašena.

Kada su konačno njih trojica savladali psa i stavili mu povodac, sklonili su ga. Konobar iz tog kafica im je pomogao, kao i devojka koja je tu sedela. Ona je prišla kasnije dečaku sa pričom kako će kupiti novu loptu. Pozvala sam komunalnu policiju, ali konobar koji je pomogao da sklone psa kaže ne zna ko je taj momak. Ne zna jel? Pa dobro.... Pitam se šta bi bilo da je dohvatio neko dete umesto lopte, kako bi ga odvojili od deteta, kada su jedva od lopte?

Zabrinuta majka je dodala i da mladići nijednog trenutka nisu prišli deci da vide jesu li O.K. ili da kažu "izvini". Šta je to, kuče se malo poigralo i nikom ništa! - ispričala je ona, a podelile su "Šabačke vesti".

Aleksandar Mićić iz Komunalne policije apelovao je na sve vlasnike pasa, da iz bezbednosnih razloga, prilikom izvođenja ljubimaca u šetnju obavezno stave korpu, povodac i ponesu potvrdu o vakcinaciji i čipu njihovog ljubimca.

Dodao je da će Odeljenje komunalne policije u Gradskoj upravi grada Šapca pokrenuti inacijativu da se kazna za ovakve prekršaje poveća, jer je sve više vlasnika pasa, koji uprkos sankcijama, i dalje ne poštuju propise i time ugrožavaju bezbednost sugrađana, naročito dece koja se igraju na trgu.

(Telegraf.rs/Šabačke vesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • branko

    5. mart 2019 | 23:30

    utoka, otreses ga na licu mesta, ako vlasnik psa pocne da rezi i on moze da dobije po tamburi, uglavnom takve kerove setaju narko dilercici i istripovani polu kriminalci koji realno jos nisu dobili dobre batine, kazna ko ga ne drzi na povodcu i sa korpom na njusci pola godine zatvora i novcano 2-3 miliona dinara, jer kada napadne jedina odbrana je metak u celo, eto ako neko misli drugacije neka replicira, ali mislim da sam pogodio u centar... da vidim kako kolje dete, pa bolje da vlasnik ne dolazi po njega....

  • Reciklirani

    5. mart 2019 | 23:08

    Nije bitno koja ja rasa, povodac i korpa moraju biti obavezni za svakog psa koji moze za ruku da ujede... I da se naprave parkovi za pse pa tamo nek ih pustaju ili u svom dvoristu.

  • Realno

    5. mart 2019 | 23:16

    Sve opasne pse istrebiti!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA