≫ 

"Niko nije video šta se tačno dogodilo, samo smo zatekli devojčicu bez svesti": Radnik pao sa zgrade na terasu, pa na dete u Kosovskoj Mitrovici

Radnik je pao sa visine od oko 20 metara

  • 6

Dve osobe povređene su jutros u centru severne Kosovske Mitrovice kada je jedan radnik sa zgrade, čija je izgradnja u toku, pao najpre na betonsku terasu, a potom i na devojčicu koja je prolazila pored gradilišta.

Radnik B. S. je sa daskama pao sa trećeg sprata zgrade koja je u izgradnji u centru Mitrovice, saznaje Radio Kontakt plus.

Radnik je skidao drvenu otplatu na trećem spratu kada je popustila platforma na kojoj je stajao i zajedno sa njom je pao sa visine od 20-ak metara. U tom trenutku prolazila je devojčica na koju je pao deo oplate. Očevici ovog dogadjaja kazu da je prizor bio jeziv.

- Prodavao sam cveće kada sam začuo vrisak radnika za pomoć. Potrčao sam i video čoveka koju je ležao i devojčicu koja je bila bez svesti. Uzeo sam je u naručje i krenuo da trčim prema glavnoj ulici. U tom trenutku naišao je sanitet u koji smo je uneli. Na putu do bolnice ona se osvestila - kaže za "Novosti" Fatmir Ljatifi.

Foto: Telegraf

Pripadnici kosovske policije obavljaju uviđaj na licu mesta.

U KBC u Severnoj Mitrovici Radiju Kontakt plus je rečeno da su primljeni povređeni radnik i osoba ženskog pola i da je u toku njihova dijagnostika.

Povređenima je neposredno nakon nezgode u pomoć pritekao Marko Milentijević koji kaze da su, po svemu sudeći, radnik i daske sa zgrade zajedno pali na prolaznicu.

- Daske i čovek zajedno su pali na nju. Mi smo tu radili, kad je puklo potrčali smo, nju smo ubacili u sanitet, posle smo radnika smo stavili u jedna kola i šta je i kako sad, dalje ne znamo - rekao je Milentijević.

Drugi očevidac koji je pomogao povređenima kaže da su najverovatnije daske pale sa zgrade, da nisu videli šta se tačno dogodilo, samo su zatekli devojčicu bez svesti.

- Prodavali smo cveće, odjednom su neki čovek i žena povikali da zovemo policiju, kad smo stigli videli smo da sa leve strane čovek leži u krvi, a sa desne devojčica koja je ležala naslonjena ispred ulaza bez svesti. Prišao sam i podigao devojčicu, u pomoć su potrčala još dva čoveka. Naišao je sanitet i uneli smo je, osvestila se, rekla nam ime i prezime, ostavili smo je na hirurgiji – rekao je očevidac.

VIDEO: Gradilište gde je radnik pao na dete u Kosovskoj Mitrovici

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    8. mart 2019 | 11:03

    Samo opreznije i bez rakijanja kad se radi.

  • Cica S

    8. mart 2019 | 10:25

    Uhh samo neka budu dobro, nesreca na svakom koraku i mestu..!!!

  • RAJNHARD

    8. mart 2019 | 11:50

    90% građevinskih radova u Srbiji je nelegalno, pa prema tome...Bog vidi sve! Naravno da uvek stradaju nevini a glavni krivci deviznim kovertama zataškaju celu stvar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA