• 58

Ana M. umrla posle porođaja u Kragujevcu, hitno pokrenuta istraga

Odmah posle porođaja došlo je do komplikacija, saznaje Telegraf.rs

  • 58

U Kliničkom centru Kragujevac, 2. marta preminula je nakon porođaja porodilja Ana M. Zbog toga je pokrenuta procedura unutrašnjeg stručnog nadzora, kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti, koje su dovele do smrtnog ishoda pacijentkinje Ana M.

Iz Kliničkog centra su saopštili da se radi o porodilji, koja je imala visokorizičnu trudnoću (urođena trombofilija, sklonost ka formiranju trombova u krvnom sistemu, višegodišnja lečena slabost štitaste žlezde - Hašimotova bolest, povišen krvni pritisak u trudnoći), a porođena je 2. marta 2019. godine u prepodnevnim satima.

Odmah nakon porođaja, došlo je do komplikacija u vidu šoknog stanja, koje je praćeno diseminovanom intravaskularnom koagulacijom (DIK).

Takvo akutno stanje podrazumeva gubitak gotovo svih faktora koagulacije u vrlo kratkom periodu i smrtnost je ogromna, preko 90 odsto.

I pored učinjene pravovremene i opsežne reanimacije, kao i primene svih mera i lekova, nije bilo moguće da se smrtni ishod izbegne.

VIDEO: Doživeli su najveći strah roditelja, neko im je ukrao bebe

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aham

    U bolnici umres od sepse, zaraze te hepatitisom... nemaju ljudski pristup, a rade toliko odgovoran posao.

  • Beda

    Jadna Ana, jadna njena porodica.

  • Maaa

    NIŠTA VAM VIŠE NE VERUJEMO!!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima