≫ 

Ana M. umrla posle porođaja u Kragujevcu, hitno pokrenuta istraga

Odmah posle porođaja došlo je do komplikacija, saznaje Telegraf.rs

  • 58

U Kliničkom centru Kragujevac, 2. marta preminula je nakon porođaja porodilja Ana M. Zbog toga je pokrenuta procedura unutrašnjeg stručnog nadzora, kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti, koje su dovele do smrtnog ishoda pacijentkinje Ana M.

Iz Kliničkog centra su saopštili da se radi o porodilji, koja je imala visokorizičnu trudnoću (urođena trombofilija, sklonost ka formiranju trombova u krvnom sistemu, višegodišnja lečena slabost štitaste žlezde - Hašimotova bolest, povišen krvni pritisak u trudnoći), a porođena je 2. marta 2019. godine u prepodnevnim satima.

Odmah nakon porođaja, došlo je do komplikacija u vidu šoknog stanja, koje je praćeno diseminovanom intravaskularnom koagulacijom (DIK).

Takvo akutno stanje podrazumeva gubitak gotovo svih faktora koagulacije u vrlo kratkom periodu i smrtnost je ogromna, preko 90 odsto.

I pored učinjene pravovremene i opsežne reanimacije, kao i primene svih mera i lekova, nije bilo moguće da se smrtni ishod izbegne.

VIDEO: Doživeli su najveći strah roditelja, neko im je ukrao bebe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ma daj

    11. mart 2019 | 13:28

    Sad ce sve živo navesti kao rizik zbog čega je jadna žena umrla.Hašimoto,oboljenje štitne žlezde nema nikakve veze,dvoje dece sam rodila sa tom bolešću ,prirodnim putem,i nikakve komplikacije nisam imala u toku trudnoće ni tokom porodjaja...Tuga za mladom ženom😥

  • ana

    11. mart 2019 | 13:18

    Nikakav alibi lekarima nije visok pritisak u trudnoći i trombofilija, to su stanja koja se prate pre porođaja i adekvatno kontrolišu, kada krene poroiđaj i posle je kasno reagovati. Ovo je 100% greška lekara i sramota zdravstvenog sistema u 21. veku u jednoj Evropskoj državi.

  • Dragana

    11. mart 2019 | 13:16

    Kakve veze ima Hasimoto? Zene i bez stitne zlezde imaju normalne trudnoce jer se hormon stitne nadomesti obicnim lekom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA