≫ 

Održana svečana akademija u čast osam vekova Srpske pravoslavne crkve (FOTO)

Ovo je samo prva u nizu manifestacija u godini kada proslavljamo osam vekova postojanja Srpske Pravoslavne Crkve

  • 0

U Hramu Svetog Save u Beogradu održana je svečana akademija u čast osam vekova postojanja Srpske pravoslavne crkve.

Hor učenika gimnazija, kome je data mogućnost da doprinese obeležavanju ovog značajnog jubileja, izveo je duhovne i rodoljubive pesme, a kroz dramske delove programa u režiji Božidara Ðurovića podsetili su na najznačajnije ličnosti i najvažnije istorijske događaje kroz istoriju Crkve, saopštile su SPC i TV Hram.

Svečana akademija - Foto: Dragan S.Tanasijević

Kako se navodi, u okviru svečane duhovne akademije "Gimnazijalci svojoj Crkvi" nagrađeni su i najbolji radovi učenika na literarnom i likovnom konkursu na temu "8 vekova autokefalnosti Srpske Pravoslavne Crkve".

Svečana akademija - Foto: Dragan S.Tanasijević

- Ovo je bio svojevrstan čas crkvene i nacionalne istorije na koju su nas podsetili beogradski gimnazijalci. Ovo je samo prva u nizu manifestacija koju Televizija ''Hram'' Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke organizuje u godini kada proslavljamo osam vekova postojanja Srpske Pravoslavne Crkve - izjavio je protojerej-stavrofor Stojadin Pavlović.

Svečana akademija - Foto: Dragan S.Tanasijević

Na svečanoj akademiji bili su prisutni episkop remezijanski Stefan, glavni sekretar Svetog arhijerejskog ainoda SPC, protojerej - stavrofor Savo B. Jović, rektor Bogoslovije Svetog Save u Beogradu protojerej - stavrofor Dragan Protić i v. d. direktora Uprave Vlade Srbije za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama Mileta Radojević.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA