≫ 

Pritisci na Borisa i njegove drugare ne prestaju, progone ih i u školi: Dve osobe privedene nakon brutalnog prebijanja srednjoškolca u Zaječaru

Veliki broj lica je uključen, preko 10 službenih beleški imamo u ovom predmetu, kaže policija

  • 14

Osnovno javno tužilaštvo u Zaječaru dalo je nalog za 48-časovno zadržavanje dve osobe zbog saslušanja povodom incidenta u kome je srednjoškolac Boris Brnzanović brutalno pretučen.

Incident se dogodio u noći između petka i subote i tada je srednjoškolac Boris Brnzanović pretučen ispred Noćnog kluba 54 u Zaječaru. Sve je počelo u tom noćnom klubu, kada je, prema Borisovim rečima, grupa starijih mladića, njega i njegove prijatelje polila pićem, sa galerije koja se nalazila iznad Brnzanovićeveg stola.

Roditelj deteta koje se nalazilo u grupi momaka koja je te noći napadnuta, Dušan Vojvodić kaže da pritisci od te noći sve do danas, ne prestaju, pa su Boris i njegovi drugovi u ponedeljak morali da napuste časove, jer se ispred srednjoškolskog centra, prema njegovim rečima i rečima napadnutih momaka, nalazila osoba koja ih je te noći napala.

- Policijskim službenicima je prijavljena tuča, oni su izašli na lice mesta, u trenutku kada su uzimali izjave od Borisa i njegovih drugova, akteri događaja su se nalazili na licu mesta. Mladići su im ukazali ko su akteri tog događaja, policija je rekla da nema potrebe da ih privodi, nego će to uraditi naknadno - priča on.

Akteri događaja su seli u kola, krenuli sa lice mesta, svirali i mahali policiji.

- Da je policija lišila slobode ta lica i odredila im policijsko zadržavanje u roku od 48 sati, sve bi drugačije bilo. Znali bi, pod kakvim uticajem su bili kada je iz njih izbila tolika agresivnost. Umesto toga, do nedelje se ništa dogodilo nije, a nakon objave medija, kreću konstantni pritisci na svedoke tog događaja, pa neki od njih nisu u ponedeljak bili na nastavi - istakao je Vojvodić, vidno zabrinut kao roditelj.

Boris Brnzanović, Foto: Radio Magnum

Nadležni iz Policijske uprave u Zaječaru su povodom nemilog događaja istakli da je prioritet policije kada dođu na lice mesta, da se najpre ukaže medicinska pomoć ukoliko ima povređenih, u ovom slučaju Borisu, a nakon toga da obavljaju ispitivanja, podnose prijave, traže počinioce krivičnog dela ili prekršaja.

- Mi smo radili od prvog dana, i ono što je nama falilo, a fali i danas je ključna stvar, a to je o kakvim se povredama radi, i to je jako bitno. Zakon o javnom redu i miru propisuje prekršaje, imamo Krivični zakonik koji propisuje krivična dela, između prekršaja i krivičnog dela je tanka nit. Tome ide u prilog to što se tužilac tek sada izjasnio da se ipak radi o krivičnom delu - kaže komandir Policijske ispostave Zaječar, major Policije, Miroslav Rašić.

On kaže da se za povredu lica izjašnjavaju lekari, a da on ne može da izvrši pritisak na lekara da on donese izveštaj i proceni povredu tada kada bi oni hteli, već kad se steknu uslovi za to.

- Mora da se shvati da je mnogo gora i opasnija stvar ukoliko bude neko protivzakonito lišen slobode. Kada govorimo o tuči koja se dogodila u subotu u ranim jutarnjim časovima, jedna je stvar raditi po predmetu, ali uvek je prioritet pružiti prvu pomoć, zato smo i uputili da Boris prvo ide kod lekara. Lako je uzimati beleške, podnositi prijave, ali komplikacije koje mogu da nastanu od takvih povreda, nekad mogu da budu mnogo veće - kaže major.

On kaže da je policija po dolasku uočila najoštećenijeg Borisa koji je imao vidne povrede i da su prvo pristupili razgovoru sa njim.

- Dakle, pre svega lekarska pomoć, zatim razgovor sa oštećenima, svedocima, identifikacija tih lica, mi smo imali nadimke, izveštavanje tužioca sa kompletnim podacima i onda postupanje po nalogu tužilaštva. Mi smo u nedelju imali pola predmeta završeno, čekali smo izveštaj lekara, ponedaljak isto, pronašli smo lice koje nam taj dan nije bilo dostupno. Veliki broj lica je uključen, preko 10 službenih beleški imamo u ovom predmetu. Informaciju da li su u pitanju teške ili lake telesne povrede, nećemo imati narednih 10-ak dana dok se Borisu ne skine gips - kaže Rašić.

VIDEO: Ovo je ceo snimak prebijanja maloletnika u Vranju

(Telegraf.rs/ radiomagnum.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    27. mart 2019 | 09:44

    KAKO to Policija vodi brigu o zdravlju svojih gradjana vidi se po ovom momku tako da pametnima NE teba dodatno objasnjenje!!!

  • Rastko

    27. mart 2019 | 09:46

    Ako policija o svima nama OVAKO brine nemojte VISE ko boga vas molim

  • Rastko

    27. mart 2019 | 09:28

    Mislio sam da je policija zaduzena da aktere tuce momentalno HAPSI i privede u pol.stanicu na saslusanje a pojima nisam imao da im je 'prioritet' da akterima tuce ukazuju medicinsku pomoc a da u medjuvremenu PUSTE se akteri razbeze kud koji mili moji- boze spasi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA