Radiša je pronašao "nabubreli" novčanik iz kog su virile pare, a onda je njegova ćerka prepoznala kamiondžiju sa slike iz lične karte

Prihvatio sam poklon i obojica smo se složili da ih u berićetu potrošim na mojih šestoro unučadi

  • 7

Kamiondžija Milan Gačić iz Sremske Mitrovice je juče popodne ispred prodavnice u centru Crne Bare izgubio novčanik sa većom svotom novca, ličnim dokumentima i bankarskim karticama.

Ubrzo je saznao da ga je pronašao meštanin Radiša Zekić, u selu poznatiji pod nadimkom Faca, ali nije mogao da se smiri ni dok je u kući poštenog nalazača brojao debeo štos novčanica. Odvojio je 50 evra i "sa apetitom" častio nalazača!

- Isti novčanik su mi pre dve godine lopovi ukrali na plaži u Sremskoj Mitrovici. Ostavio sam ga u automobilu, koji su obili, pokupili novac i prazan bacili pored reke. Sada sam imao sreću što je novčanik pronašao pošten čovek - kaže Milan.

Za firmu "Hidrograđevinar" iz Sremske Mitrovice Milan svakodnevno kamionom prevozi zemju na gradilište odbrambenog nasipa na Drini. U prodavnici u centru sela kupio je užinu i verovatno dok se penjao u kabinu izgubio novčanik.

Milan i Radiša, Foto: Telegraf.rs

- Naišao sam kada se kamion udaljio i maltene na samom putu primetio novčanik. Bio je "nabubrio" i kada sam ga otvorio prebrojao sam 6.800 dinara i 455 evra. Velike su to pare za današnje vreme i prvo sam pomislio "ko bi toliko nosio sa sobom" - priča Radiša.

Vratio se kući i sa ćerkom Draganom napravio "popis" novca i dokumenata koji su bili u novčaniku. Kada su naišli na ličnu kartu, Dragana je prepoznala čoveka koji povremeno dolazi da pazaruje u prodavnici u kojoj ona radi, a ispred koje je njen otac pronašao novčanik.

- Poznajem jednog od šefova na gradilištu nasipa, pa sam ga pozvao i raspitao se o Milanu. Stupili smo u kontatk i on je ubrzo došao kod nas kući, vidno uzbuđen i uznemiren u isto vreme. Insistirao sam da prebroji novac, što je jedva uradio jer su mu se ruke nenormalno tresle. A onda je odvojio 50 evra da me časti. Lepo od njega, prihvatio sam poklon i obojica smo se složili da ih u berićetu potrošim na mojih šestoro unučadi - dodao je Zekić.

(D. Grujić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ns

    4. april 2019 | 17:41

    Ko bi toliko nosio sa sobom hahha, pa bedo nasa koje su to pare sunce ti, kad covek misli da je to bogatstvo. Pristojan televizor da se kupi za te pare, racuni da se plate, koja smo beda postali ne daj Boze...

  • Jeretik

    4. april 2019 | 20:01

    Danas se pazare greške, negde je procurilo?

  • Дарко Милинковић

    12. april 2019 | 10:35

    Баћа мој Фаца поштен и угледан домаћин!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA