(UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ) Izmučeni psi sa penom na ustima padali trovani po Kuršumliji: Bacane plave kriške hleba po celom gradu

Obavešteno je i Komunalno preduzeće koje puna tri dana nije uklonilo leševe sa ulice, kako kaže Sara Radenković koja je pronašla otrovane pse

  • 37

Samo u jednom danu u Kuršumliji je preminulo desetak pasa, a razglog je otrov koji podseća na cijanid. Za tri dana, po svim kuršumliskim naseljima pronađeni su otrovani psi. Slučaj je prijavljen policiji.

O stravičnom masovnom pomoru pasa svedoči i Sara Radenković koja je sa drugaricama bila prisutna kada su uginula dva psa. Sve je krenulo u nedelju.

- Izašla sam u Kosovsku ulicu, koja je u centru Kuršumlije kako bih nahranila napušteno mladunče pas, ali ga nisam pronašla. I dok sam razgovarala sa ženom koja je bila u blizini, prišao nam je napušteni pas, kojeg poznajem, počeo da se trese i pao. Odmah smo probale mlekom da ga osvežimo, ali mi je uginuo na rukama. Ubrzo je došla i kuja, koju svi u Kuršumliji znaju i koju sam posebno volela. I ona je imala iste simptome i uginula je na moje oči. Pozvala sam policiju - kaže Sara koja je još uvek u šoku zbog onoga što se ovih dana dešava u Kuršumliji.

Foto: Telegraf

Ona dodaje da je već sutradan na nekoliko mesta pronađen plavi prah na bačenim kriškama hleba. Jedna devojka je sakupila čak dve pune kese takvih kriški.

Foto: Telegraf

Onda su organizovali akciju lepljenja plakata upozorenja po Kuršumliji, kako bi ukazali da ovaj otrov nije opasnost samo za pse, već i za decu. Međutim, i njih je

neko skidao.

Foto: Telegraf

- Lično sam prala asfalt sonom kiselinom, kako bih otklonila otrov. Nažalost, već sutradan je opet bio na istom mestu - kaže naša sagovornica.

Obavešteno je i Komunalno preduzeće koje, kako kaže Radenković, puna tri dana nije uklonilo leševe sa ulice. Konačno u utorak popodne su ih pokupili.

Foto: Telegraf

- Samo u nedelju pronađeno je desetak mrtvih pasa, a uginulo je još nekoliko i u ponedeljak i utorak- dodaje Radenković.

Ona je jedna od retkih u ovoj sredini koja se brine o napuštenim životinjama i hrani ih. Kako kaže, do sada ovaj slučaj nije viđen, a danima već "obija" vrata nadležnih službi kako bi neko reagovao.

U videu na početku teksta možete videti psa koji se bori za život. Napomena, sadržaj je uznemirujuć. 

(B.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    6. april 2019 | 08:31

    Psi lutalice copori su najveca opasnost za malu decu ali i odrasle na ulici Zasto Srbija neresava problem pasa lutalica je vid neodgovornosti i nesposobnosti onih koji nerade svoj posao. Kad narodu do*izdi desava se ovo sto se desava,nazalost ! U svim normalnim drzavama nemas pasa lutalica po ulicama !

  • Nena

    5. april 2019 | 22:51

    Sta i ocekivati UZAS GDE TO IMA GOSPODE OVO JEVPOTPUNO LUDILO TAKO TROVATI ZIVOTINJE I DA SE NISTA NEVPREDUZIMA

  • Ceca

    5. april 2019 | 23:01

    Bezdusnici jedni,sta im smetaju nevine zivotinje,bolesnici jedni lecite se bre od mrznje prema zivotinjama i ljudima,ko ne voli zivotinje taj ne voli ni ljude

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA