• 2

Čačanski maturanti otišli na ekskurziju posle 22 godine: Prisetili su se nestašluka i ljubavi, a planiraju i novo putovanje (FOTO)

Ni sami nisu verovali da će se nameru uspeti da ostvare 23. marta ove godine

  • 2

Generacija maturanata koja je gimnaziju u Čačku završila 1997. godine dokazala je da postoje prijateljstva i drugarstva za ceo život. Odeljenje IV/8 ostalo je na okupu dve decenije posle škole. Oni su se sve vreme viđali, družili i sretali.

Tako su, posle 22 godine odlučili da na godišnjicu mature organizuju još jednu ekskurziju.

Foto: moravainfo.rs

Kako prenosi morava.info, ni sami nisu verovali da će se to uspeti da ostvare 23. marta ove godine.

Foto: moravainfo.rs

Tada je njih 14 avionom odletelo u Bergamo u Italiju, gde su proveli nezaboravna četiri dana. Obilazili su Bergamo, uživali u njegovoj lepoti i znamenitostima, posetili Milano i jezero Komo.

Na divnom prolećnom putovanju prisetili su se gimnazijskih dana, nestašluka i srednjoškolskih ljubavi.

Foto: moravainfo.rs

Ipak, nisu uspeli baš svi da odu na put, jer su se pojedincima isprečile poslovne i porodične obaveze, ali je ova ekipa shvatila da se ni posle dve decenije druženja nisu promenili i da njihov mladalački duh i dalje postoji.

Kako su rekli, ovu tradiciju žele da nastave i sledeće godine, za kada već planiraju novo putovanje, o čemu će porazgovarati na već ustaljenim druženjima u junu i decembru.

Foto: moravainfo.rs

Prijateljstvo ovih danas poslovnih, obrazovanih i ostvarenih ljudi, treba da bude primer mladima i dokaz da pravi prijatelji postoje i da prava prijateljstva nastaju upravo u školskim klupama.

Foto: moravainfo.rs

(Telegraf.rs/Morava.info)

Komentari

  • ljubica

    Prelepo! Svaka čast. Želim to i svojoj generaciji.

  • blagodatni oganj - totalna nebuloza

    jel moze neko od vas maturanata da nam kaze koliko kosta jedna ovakva ekskurzija po osobi? ali sve, znaci: avion, smestaj, ulaznice, transfer, hrana? hvala unapred.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima