Dečak iz Niša se golim rukama borio sa čeljustima psa, krv mu se slivala niz butinu: Zub životinje završio na rizičnom mestu (FOTO)

Majka dečaka ističe da je srećna što se sve dobro završio s obzirom na to da je rana izuzetno duboka

  • 13

Četrnaestogodišnjeg B.P. učenika osmog razreda OŠ "Čegar" ujeo je danas pas tokom školskog odmora u ulici Jeremije Živanovića, ispred ulaza u ovu obrazovnu ustanovu. Samo zahvaljujući prisebnosti dečaka koji je psa uhvatio za gornji deo vrata i sklonio čeljusti, izbegnute su ozbiljne posledice jer se zub životinje zabio u butinu u neposrednoj blizini arterije, čije bi povređivanje moglo da dovede do fatalnog krvarenja.

Dečak kaže da nije očekivao da će ga napasti pas koga zna otkako su ga vlasnici kupili.

- Izašli smo iz škole i pošli do obližnje pijace kada sam ga video kako nam prilazi. Nisam se uplašio jer ga znam od malena, nikada nije bio agresivan, često sam mu davao hranu ili ga pomazio. Prošao sam pored njega držeći sendvič u ruci kada sam ga čuo kako reži, okrenuo sam se ka njemu i on me je u tom trenutku zagrizao. Uhvatio sam ga za vrat, to je veliki pas, japanska akita, i podigao mu glavu uvis kako mi ne bi razderao meso što bi se dogodilo da sam ga cimnuo u stranu. Pas je pobegao, tek tada sam video kako mi se niz nogu sliva krv, jer mi je u butinu zabio dva zuba. Pozlilo mi je, pa sam pozvao mamu i kazao joj da me je napao pas – priča B.P.

Njegova majka J.P. ističe da je srećna što se sve dobro završio s obzirom na to da je rana izuzetno duboka, te da je zub za dlaku promašio vitalnu arteriju.

Povreda dečaka je mogla da bude kobna / Foto: Telegraf

- Otrčala sam kao bez duše do škole i videla sina kako stoji na hodniku. Direktor škole mi je prišao i dao mi adresu vlasnika životinje. Došla je Hitna pomoć, očistilu su mu ranu i odvezli nas do Dečje klinike. Mnogo je krvario, rana je veoma duboka, u nju može da uđe prva falanga malog prsta. Četiri puta je previjan, a evo vidite da rana i dalje krvari. Da je zub pogodio arteriju, mogao je da iskrvari - kaže majka ujedenog deteta.

Kaže da je vlasnica psa bila korektna te da su se dogovorili da stvar reše između sebe.

Dvorište vlasnika psa nije ograđeno / Foto: Telegraf

- Zaista mogu da kažem da je postupila ljudski, bila je uznemirena, očigledno pogođena ovim što se desilo. Dogovorile smo se da ne mešamo sud, da dodatno ne uvećavamo njene troškove – objašnjava J.P.

Zabrinuta majka ističe da joj je veoma žao zbog traume koje je preživelo dete, te naglašava da će ga ovo omesti u planovima.

- Vreme je za spremanje prijemnog za srednju školu, ide im matura, nadam se da će se dovoljno oporaviti do tada, jer je osim povrede, preživeo i traumu – zaključuje J.P.

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    10. april 2019 | 17:05

    Mislim da je to jedna od najrizičnijih rasa pasa, da mogu napasti vlasnika na isti način tako da je ludilo da sa njim u kontakt dolaze deca u prolazu...

  • titorito

    10. april 2019 | 18:41

    psi bez vlasnika netrebaju biti na ulici, a sa vlasnicima mogu da rade sta god hoce u stanu gde zive

  • Dragan

    11. april 2019 | 08:34

    Sve vlasnike pasa treba da je SRAMOTA jer vise cene pse nego ljude.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA