≫ 

Državna matura nije dovoljan test znanja? Fakulteti se bune, ne žele da se odreknu prijemnih

 ≫ 

Dekani pojedinih državnih fakulteta protive se tome da matura bude jedini test znanja

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Inkvizitor
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Inkvizitor

    17. april 2019 | 11:14

    Ja bih ukinuo na fakultetima teoretsku nastavu a ostavio samo prakticnu obuku i to tamo gde se fakulteti bez nje nemogu zavrsiti. Pa zar u eri interneta prepunog informacija iz svih sfera nauke su nam potrebni predavaci i ovoliki fakulteti. Imas pametni mobilni telefon em svo znanje na interneru pa kud ces lepse. Samo kucnes prsticem i iz tvog telefona ili racunara izlazi znanje potocima, a ti sav sretan kako si mami i tati ,koji ti ga kupise, toliko pametan i ponosan na svoje znanje pozva svoje salabajzere na druzenje negde u nekom zadimljenom budzaku da bistrite znanje iz vasih glava u cilju poboljsanja sadasnje ekonomije i politike procitane sa prepametnog mobilnog telefona.

  • FANTOM

    17. april 2019 | 10:56

    Svi na prijemni ispit pa pokazi svoje znanje koje nosis u sebi bez pomoci ministarstva sa svojim nebulozama gde vrednuje skole koje imaju najbolju prolaznost a kaznjava objektivno ocenjivanje. Koliko znanje je u osmogodisnjim skolama videsmo pre neki dan. Kazu nastavnici im ne pokazuju dovoljno, ama citate li vi bre udzbenike ako znate kako i izgledaju? Ama bre stari udzbenici se prodaju pojeftino a izgledaju novije od onih koji su tek izasli ispod prese. Roditelji ako hocete diplome visokog obrazovanja za svoje dete koje ne prodje prijemni ispit, tu je kredit u svajcarcima a bogami pronadju se i po koji fakulteti sto drzavni sto privatni pa izaberi prema ceni koja ti uz strucnost odgovara. Sreca za ovo drustvo da takvi ostaju u drzavi i nemogu sa njima prismrditi ni u drzavi Tunguziji.

  • Majka

    17. april 2019 | 10:07

    Najbolje bi bilo da se preispitaju profesori,ministri i ostali pametnjakovici što samo izmišljaju i pišu nove gluposti .Ostavite decu više na miru,a preispitajte sebe i vaše diplome.Da pitate te naše pametnice,ne bi znali da urade ni ovaj test iz male mature,a ne nešto drugo.Sjasite vise

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA