Pokrenulo se klizište u Jermenovcima, zemlja već stigla do kuća: Meštani strahuju za svoje domove

Zemljište se svakodnevno pomera, pa se već približilo kućama

  • 4

Prolećnim kišama obradovali su se poljoprivrednici, ali ne i meštani jednog dela sela Jarmenovci kojima klizište ponovo preti. Zemljište se zbog dovoljne količine vlage svakodnevno pomera, pa se već približilo kućama koje se nalaze nedaleko od klizišta.

- Ovaj deo sela naziva se Jarmenovačka reka, zemlja je ovlažila, bilo je kiše prethodnih dana, pa se klizište opet pokrenulo. To je deo brda koji polako klizi prema našim kućama i preti urušavanjem objekata, na nekoliko mesta je zemlja već došla do samih zgrada. Dve kuće su trenutno najugroženije, moja i još jedna i desetak pomoćnih objekata. Oko pet centimetara dnevno je pomeranje klizišta - rekao je za TopPres Dragan Marković.

Marković i njegove komšije veoma su uplašeni, od aktiviranja klizišta nemaju miran san. Tvrde da se ovo klizište pojavilo pre deset godina ali je bilo slabijeg intenziteta.

Bratislav Nikolić načelnik za izgradnju opštine Topola u izjavi za TopPres rekao je da su upoznati sa problemom i da će ponovo izaći na teren.

(Telegraf.rs/TopPres)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RICINUS

    19. april 2019 | 10:43

    Da niste sekli šumu nebi bilo klizišta...

  • E...

    19. april 2019 | 11:11

    Izaći će ponovo na teren, ali od ponedeljka.... Danas su u Bgd., a posle je vikend...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA