≫ 

U Nišu bi svaka reklama u izlogu trebalo da se plati 20 dinara dnevno po metru kvadratnom!

Trgovci se pitaju zašto moraju da daju pare za reklamu firmi čiju robu prodaju

  • 2

Odluka kojom je grad Niš početkom ove godine obavezao vlasnike radnji da plaćaju reklame koje im stoje u izlozima, iako je ubrzo suspendovana, i dalje izaziva zabrinutost među malim privrednicima jer predviđa dodatni namet na ionako visoke troškove poslovanja.

D.K/Telegraf

Prema ovoj odluci, svaka reklama vidljiva sa javne površine trebalo je da se naplaćuje 20 dinara po kvadratnom metru dnevno, dok bi oni preduzetnici čiji je godišnji promet veći od sto miliona ,isticanje promo materijala morali da plaćaju čak 50 dinara po kvadratu. Čak je bilo predviđeno da je za reklame koje se nalaze na privatnim objektima neophodan projekat licenciranih Projektantskih kuća koji se takodje papreno naplaćuje, što je navelo neke od niških preduzetnika da brže bolje skinu ili prelepe reklame.

Međutim, nakon što je odluka “stavljena na led” sve se vratilo na staro, ali se sa strepnjom čekaju naredni dani, kada bi Grad trebalo definitivno da odluči hoće li je aktivirati ili popustiti pred argumentima niških privrednika.

D.K/Telegraf

Vlasnik jedne niške farbare S.J. priznaje da je čim je načuo šta im se sprema, poskidao skoro sve reklame svojih poslovnih partnera.

- Morao sam i na krov da se penjem da skinem panel sa reklamom jednog od veletrgovaca sa kojima godinama sarađujem, umalo se nisam slomio dok sam ga svukao sa crepova. Neshvatljivo mi je šta se sa ovim htelo postići, šta kome smetaju te reklame. Već plaćamo firmarinu, odnosno nadoknadu za isticanje našeg poslovnog naziva, zašto bismo dodatno davali pare za reklamu firmi čiju robu prodajemo. Pa kupci, treba da znaju šta u radnjama mogu da nađu – žali se ovaj Nišlija.

- Mada je u krugovima niških privrednika bilo najava da će reklame prelepiti hartijom i naružiti grad, to se za sada još nije desilo.

VIDEO: Izloge radnji mogu da zadese i gore muke 

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mali privatnik

    1. maj 2019 | 09:28

    Taj koji smislja namet treba mu dati prodavnicu i da od toga da zivi njegova porodica pa ga posle godinu dana pitati kako je

  • Severac

    1. maj 2019 | 09:56

    Videla žaba da se konj potkiva, pa oće i ona.... Dal će proći jedan dan da "stručnjaci" ne izbace neki biser

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA