Lazar ima samo 17 godina, a najjači je drvoseča u Srbiji: Među najboljima je u Evropi i ima samo jedan cilj (FOTO)

Njegov odabir škole nije slučajan i nastaviće da se bavi šumarskim pozivom po završetku svog školovanja u Surdulici

  • 0
Foto: dobricke.com

Na nedavno održanom Evropskom prvenstvu mladih drvoseča u Češkoj, ispred poljoprivredno-šumarske škole Josif Pančić u Surdulici, Srbiju je predstavljao i 17-godišnji Lazar Tasić, inače iz Žitorađe. Lazar je na prvenstvu osvojio treće mesto u pojedinačnoj i četvrto u ekipnoj konkurenciji.

Kako kaže Tasić za Dobričke, ovaj uspeh je pokazatelj da se u njegovoj školi radi kvalitetno sa mladim šumarima.

- Drago mi je da smo pokazali da ovi rezultati nisu slučajni, i da se u poljoprivredno-šumarskoj školi Josif Pančić u Surdulici, radi jako kvalitetno sa nama mladim šumarima. Svakako, najviše bih se zahvalio mom mentoru, profesoru Daliboru Petrovu koji me je spremao nekih mesec dana za ovo takmičenje - rekao je za Dobričke, Lazar Tasić.

Pored trećeg mesta u Češkoj, mladi Žitorađanin je u Bugarskoj, na Balkanskom prvenstvu osvojio drugo mesto, dok je na republičkom prvenstvu bio prvi. Kao i u Tetevu, Tasić se takmičio u čak 5 disciplina, a to su: obaranje stabla, zamena lanca, kombinovani rez, podloga i kresanje grana.

Sa takmičenja u Češkoj, Foto: dobricke.com

U najvažnijoj disciplini, obaranju stabla Tasić je bio prvi sa osvojenih 656 od 660 poena. Dok je u kombinovanom rezu bio drugi, a u ukupnom plasmanu sa 1310 poena, treći takmičar u konkurenciji od čak 34.

Tasić, koji svojim rezultatima izaziva interesovanje svih lokalnih medija kaže da mu prija popularnost, i to što se za njega čulo po Srbiji.

- Naravno da mi prija pažnja u medijima, a ono što mogu da kažem jeste da mi non stop ljudi čestitaju, sreću me na ulici, raspituju se za moja takmičenja i tako, lepo je uglavnom - iskren je Tasić.

Kako objašnjava ovaj 17-godišnjak, njegov odabir škole nije slučajan i nastaviće da se bavi šumarskim pozivom po završetku svog školovanja u Surdulici.

(Telegraf.rs/Dobričke)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA