≫ 

Srbiji ovih dana preti mraz, čak i sneg, a to nosi jednu opasnost koju niko nije očekivao u maju: Evo kada će biti samo malo toplije

Jutarnja temperatura ići će i do minus pet stepeni

  • 7

Kalendarski je sada maj, ali sudeći po prognozi, nalazimo se usred februara! Ne samo da je temperatura za 15 stepeni niža od očekivane za ovo doba godine, već nas meteorolozi upozoravaju i na mraz narednih dana.

- U utorak i sredu, 7. i 8. maja, u planinskim predelima biće slab i umeren jutarnji mraz, a jutarnja temperatura od minus pet do nula stepeni. U nižim predelima u sredu se takođe očekuje slab prizemni mraz (na pet centimetara) - navode u RHMZ.

RHMZ Upozorava na mraz, Foto: Printskrin/RHMZ

U sredu će čak jutarnji mraz biti gori nego u utorak i to upravo zbog razvedravanja, upozorava meteorolog "Wheather2umbrella" Đorđe Đurić.

- Sutra će nas oblačnost zapravo spasiti, jer će sprečiti veće hlađenje pri tlu. U sredu će, s druge strane, biti vedro i zato će postojati velika opasnost od prizemnog mraza, što može biti kobno po poljoprivredne i ratarske kulture - ističe Đurić.

Toliko je hladno da se na planinama, kako kaže naš sagovornik, očekuje i slab sneg.

Ovako izgleda Kopaonik ovih dana, Foto: Infokop.net

- Temperatura je za 10 do 15 stepeni niža od prosečne temperature za maj. Jedino se na jugu i jugoistoku zemlje zadržava toplija vazdušna masa. Tako je danas na severu zemlje osam stepeni, a u usto vreme na istoku i jugoistoku 17 stepeni - navodi on.

Promenljivo vreme zadržaće se i narednih dana.

Očekuje se da jedino sreda i petak ove nedelje budu suvi i topliji dani bez kiše, a za vikend nas, prema trenutnoj prognozi, očekuju veoma obilne padavine.

VIDEO: Prvomajski uranak pod snegom

(M. L.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nije nego

    6. maj 2019 | 13:05

    Ako bude snega vozači će morati da stave zimske gume, a toplane nece morati da greju ... ! Policija ce kontrolisati vozace a toplane niko ... !

  • Majka

    6. maj 2019 | 13:30

    Dvoje dece mi evo ima temperaturu zbog prehlade tj hladnoće u stanu. SRAM VAS BILO, KO GOD JE ZADUŽEN ZA GREJANJE.

  • Savet

    6. maj 2019 | 13:31

    Lezi narode u krevet i pokrij se jorganom i ćuti. BIĆE BOLJE. 🙄

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA