Cisterna sa azotnom kiselinom iskliznula s koloseka kod Dragačeva

Pripadnici Sektora za vanredne situacije, vatrogasne jedinice i MUP-a, kao i fabrike za namensku proizvodnju „Milan Blagojević“ i železničkih kompanija, izašli su na lice mesta i obavešteni su o iskliznuću

  • 3

U železničkoj stanici Dragačevo, na jednom od koloseka iskliznula je cisterna sa azotnom kiselinom, povređenih nema. Incident se dogodio pet minuta posle 11 sati, a iz iskliznule cisterne nema nikakvih curenja.

Reč je o poslednjoj, petoj citerni u sastavu železničke kompozicije "Srbija Karga", koja je za potrebe fabrike "Milan Blagojević", prevozila azotnu kiselinu.

Teretna kompozicija sa pet cisterni saobraćala je iz pravca Požege za Dragačevo, i dalje za Lučane.

O iskliznuću su obavešteni i na lice mesta izlaze pripadnici Sektora za vanredne situacije, vatrogasne jedinice i MUP-a, kao i fabrike za namensku proizvodnju „Milan Blagojević“ i železničkih kompanija, saopštila je Infrastruktura železnice Srbije.

Železnička komisija utvrdiće uzroke ovog iskliznuća.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Imenjak

    8. maj 2019 | 16:58

    Truli pragovi

  • Bole

    8. maj 2019 | 20:59

    Sad ce opet masinovodja da dobije otkaz.

  • dusan

    8. maj 2019 | 16:04

    koji pripadnici sektora kada je jedina korist od vatrogasaca i ljudi koji ce vrsiti pretakanje.gledao sam jedno takvo ispadanje vagona.dosli iz civilne zastite.pola ne zna ni sta gleda ni sta vidi.strasno.......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA