≫ 

Patrijarh Irinej sa Arhijerejima stigao u Žiču

Ovogodišnje zasedanja Svetog Arhijerejskog Sabora počinje u Žiči, prvom sedištu srpske arhiepiskopije, zbog jubileja - osam vekova autokefalije

  • 1

Njegova svetost Patrijarh srpski Irinej stigao je u Žiču.

Patrijarha srpskog je zajedno sa arhijerejima Srpske Pravoslavne Crkve koji su se u Žiči sabrali povodom početka redovnog majskog zasedanja Svetog Arhijerejskog Sabora dočekao Episkop žički Justin, saopštila je Televizija "Hram".

Patrijarh Irinej u Žiči, Žiča Foto: TV Hram

Ovogodišnje zasedanja Svetog Arhijerejskog Sabora počinje u Žiči, prvom sedištu srpske arhiepiskopije, zbog jubileja - osam vekova autokefalije.

Sveti Arhijerejski Sabor svečano će započeti u petak, 9. maja svetom arhijerejskom Liturgijom i činom Priziva Svetog Duha u hramu Vaznesenja Hristovog u manastiru Žiči, gde će u popodnevnim časovima početi radni deo zasedanja i isto produžiti sutradan, 10. maja.

Patrijarh Irinej u Žiči, Žiča Foto: TV Hram

Zasedanje će biti nastavljeno 11. maja 2019. godine u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu.

(Telegraf.rs/Televizija Hram)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kosovo

    9. maj 2019 | 00:37

    "Kradu mi pamćenje,   Skraćuju mi prošlost,   Otimaju vekove,   Džamijaju crkve,   Araju azbuku,   Čekićaju grobove,   Izdiru temelj,   Razmeću kolevku. Kud da čergam s Visokim Dečanima?   Gde da predignem Pećaršiju?   Uzimaju mi ono   Što nikome nisam uzeo,   Moje lavre i prestonice,   Ne znam šta je moje,   Ni gde mi je granica,   Narod mi je u najmu i rasejanju,   Pale mi tapijeI zatiru postojanstvo. Zar da opet zatrapim Svete Arhangele?   Da mi pomunare ponovo Ljevišu? Očni živac su mi odavno rasturili,   Sad mi i beli štap otimaju,   Žrtveno polje sa krvavom travom   Ne smem da kažem da je moje.   Ne daju mi da uđem u kuću   Kažu da sam je prodao,   Zemlju koju sam od neba kupio   Neko im je obećao. Ko im je obećao   Taj ih je slagao,   Što im ne obeća   Ono što je njegovo?   Zato jurišaju na mene udruženi   Kivni što sam ih poznao. "  

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA