Upozorenje za trenutno najpopularnije turističko mesto u Srbiji : Ima poskoka, nemojte nikako da radite ove stvari

U donjim nivoima tvrđave je verovatno nećete videti, međutim gornje zone su mesto gde se na poskoka može naleteti

  • 0

Golubačka tvrđava se nalazi u NP Đerdap, što je čini i staništem određenog broja divljih životinja. Jedna od tih životinja je i poskok.

Tvrđava Golubački grad na svom profilu na Fejsbuku upozorila posetioce na ovu potencijalnu opasnost. Oni su pored upozenja objasnili gostima kako i da se se ponašaju ukoliko dođe do neprijatnog susreta.

Poskok je zmija otrovnica, koja je opasnost za ljude skoro isključivo u situacijama kada oseti da je ugrožena (kada je čovek nehotice nagazi, juri, pokušava da je uhvati itd), i većinu svog vremena provodi spavajući i sunčajući se.

Golubačka tvrđava, jedna od najlepših tvrđava na Dunavu Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

- U većini slučajeva neće reagovati na čoveka čak ni ako on prođe neposredno pored nje. U donjim nivoima tvrđave (zelena zona) je verovatno nećete videti, međutim gornje zone (crvena i crna zona) su mesto gde se na poskoka može naleteti, i zbog toga se tamo i ide isključivo sa vodičem-

- Od otvaranja tvrđave, nažalost, imali smo situacije gde posetioci, posebno deca i to ohrabrena od strane roditelja, jure razne druge životinje, zavlače ruke između kamenja, skaču u delove van staza itd - piše u saopštenju.

Kako se upozorava, takvo ponašanje je striktno zabranjeno u tvrđavi, upravo zbog potencijalnih opasnosti kao što su poskoci.

- Zato vas molimo  ne ugrožavajte bezbednost, vašu i vaše dece, i poštujte prirodu i životinje koje tu žive - upozoravaju zaposleni u Tvrđavi Golubački grad.

VIDEO: Ovo je dokaz da zmija nikada ne napada iz čistog mira

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA