≫ 

Ceo Novi Sad izlepljen strašnim plakatima: Pretnja "*edere u blendere" uznemirila je mnoge (FOTO)

Od 12 do 14 časova na Trgu republike u Novom Sadu održava se prvi novosadski Prajd

  • 14

Dan uoči prvog novosadskog Prajda u centru Novog Sada pojavile su se nalepnice sa pretećim porukama upućenim osobama homoseksualne orijentacije.

Nalepnice se uglavnom nalaze u okolini Trga republike gde će se događaj i održati, ali ima ih i u Dunavskom parku i Dunavskoj ulici.

Podsetimo, danas se od 12 do 14 časova na Trgu republike održava prvi novosadski Prajd kako bi se se obeležio 17. maj - Međunarodni dan borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije. Trg republike će obezbeđivati policija i obezbeđenje, a svi koji žele da dođu su dobrodošli nakon pregleda na punktovima na prilazu Trgu.

Plakat, Novi Sad Foto: 021.rs

- Na našim nalozima na društvenim mrežama će oni koji žele da dođu moći da vide i detaljnu mapu, a podsećamo da je na ovakvim skupovima zabranjeno donošenje alkohola, pića, hrane, oružja i drugih nepredviđenih stvari zbog čega se i sprovodi pretres na ulazu. Takođe, dogovoreno je i da ne smeju da se unose transparenti veći od 2x1 metar i oni koji imaju poruke nasilja ili ugrožavanja bilo koje druge grupe - rekao je za 021 predstavnik Grupe "Izađi" Filip Kocevski.

On je dodao da pozivaju zaista sve da im se pridruže na Trgu, da izađu zajedno i pokažu da je Novi Sad slobodan grad, grad svih ljudi koji žive u njemu i svih onih koji vole Novi Sad, kao i da pokažu da mogu da ostvare prava podjednaka za sve.

VIDEO - Održana parada ponosa "Matičarka - ponosno"

(Telegraf.rs/021.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bg Dex 1970

    17. maj 2019 | 10:25

    Nema mnogo šta da se mudruje. Homoseksualcima jednostavno zabraniti da promovišu svoje seksualno opredeljenje, jer to loše utiče na našu decu.Deca sve upijaju i kad vide da su takve promocije i javna izražavanja dozvoljena, normalno je da to prihvate kao nešto što je sasvim ok i uobičajeno,a nije i niti će ikada biti.

  • ноћ

    17. maj 2019 | 09:59

    Лепо је што су плакати на ћирилици.

  • Branko

    17. maj 2019 | 09:42

    Dokle vise da nam truju decu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA