"Naša deca su na ekskurziji u hotelu u stečaju koji je nedavno goreo": Dok turistička inspekcija tamo češlja, upravnik i zakupac ignorišu roditelje

Roditelji tvrde da su tražili od škole da se ekskurzija pomeri ili prebaci na drugi smeštaj, ali da je škola to odbila

  • 14

Grupa zabrinutih roditelja čija deca pohađaju školu "Borislav Pekić" na Bežanijskoj kosi, obratila se medijima nakon što njihove strepnje i žalbe povodom predstojeće ekskurzije niko drugi nije hteo da čuje.

Radi se o ekskurziji za mlađe razrede osnovne škole. Put je organizovan preko agencije Via Turs Petrović, a za mališane je rezervisan smeštaj u Sokobanji, u hotelu Zdravljak.

Prvi problem za roditelje je to što je ovaj hotel već godinama u stečaju. Od 2014. godine hotel je na ivici bankrota, a od preduzeća Lepterija, u čijem se vlasništvu nalazi, ogroman broj radnika, kompanija, pa čak i opština potražuje novac.

Čak i da se zanemari ova činjenica, ostaje druga zebnja - hotel je pre mesec dana zahvatio veliki požar, kada je zbog neispravnih instalacija izgoreo krov zgrade. To ipak, čini se, nije nikakava prepreka da u njemu boravi najosetljivija grupa gostiju - deca.

- Proverili smo u stečajnoj upravi i dobili informacije da hotel nema dozvolu da prima goste, a kamoli malu decu. I pored ovih informacija koje smo predočili učiteljici, a ona direktoru, ali ekskurzija se i dalje odvija. Jedna grupa đaka je otišla 24. maja, a druga grupa bi trebalo da krene na ekskurziju 31. maja - kažu roditelji.

Hotel „Zdravljak” Hotel "Zdravljak", "Printskrin: Google maps

Roditelji tvrde da su tražili od škole da se ekskurzija pomeri ili prebaci na drugi smeštaj, ali da je škola to odbila pričom da su svi kapaciteti zauzeti.

Pokušali smo da dobijemo informaciju od uprave hotela o stanju instalacija i o tome da li je saniran krov posle požara, ali bezuspešno. Shvatili bismo da nismo uspeli da ih dobijemo, ali ne - razgovarali smo i sa upravnikom hotela i sa zakupcem, ali ni jedan ni drugi nisu bili raspoloženi da umire zabrinute roditelje i da nam kažu kakvo je trenutno stanje u hotelu.

Upravnik Zdravljaka nam je rekao da ne sme da nam daje informacije, jer kao upravnik, verovali ili ne, "nema ingerencije za to". Zatim smo se obratili Aleksandru Petroviću, zakupcu hotela i vlasniku agencije Via Tours Petrović, koja istovremeno ugovara i prodaje aranžmane za ekskurzije sa školama i nudi im hotel čiji je zakupac.

Požar, hotel Zdravljak Požar u hotelu, 19. aprila ove godine, Printskrin: Youtube/Sokopres

- Evo, trenutno nam je turistička inspekcija u prostorijama, pitajte njih kad završe - rekao nam je on.

Na našu konstataciju da bismo više voleli da on umiri roditelje i kaže im kakav je smeštaj u hotelu, dobili smo kratko "Prijatno" uz prekidanje veze. Na bahat odnos hotela i agencija prema klasičnim turistima smo navikli, ali nema koga neće šokirati ovakav odnos prema zabrinutim roditeljima od kojih se očekuje da puste decu samu na put.

U turističkoj inspekciji su potvrdili za Telegraf da je u toku nadzor, a za to vreme u školi tvrde da im niko od roditelja nije uputio zvaničnu žalbu na hotel.

- Učitelji koji su već tamo sa grupom đaka su se uverili da je objekat bezbedan i rekli da su veoma zadovoljni smeštajem. Škola je tražila dokumentaciju o bezbednosti, a Privredni sud je doneo rešenje o nastavku rada objekta - rekao je za "Blic" direktor škole Goran Šupljeglav i dodao da se hotel sastoji iz dva krila, te da se učenici ne nalaze u onom koje je zahvatio požar.

(G. Avalić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Otac

    28. maj 2019 | 15:23

    Imate li pameti barem malo ili vam je stalo samo do dnevnica da vodite decu koje kude. Bruka

  • Paja patak

    28. maj 2019 | 15:19

    Uhapsiti i direktora i vlasnika agencije i optuziti ih za ugrozavanje bezbednosti dece pa po dve tri godine u corku

  • Brka

    28. maj 2019 | 15:32

    Organizatore puta i gazdu agencije, odmah u zatvor.Uz njih, i onoga ko je ponudio hotel za prijem dece.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA