Mađari proširili istragu i na Srbiju: Za 21 žrtvom sudara brodova na Dunavu traga se i u našoj zemlji

Portparol mađarske policije naveo je da je potraga otežana zbog visokog vodostaja

  • 6

U sudaru brodova sinoć na Dunavu u Budimpešti stradalo je najmanje sedmoro ljudi, među kojima su deda, baka, njihove dve ćerke i šestogodišnja unuka. Zvanično se vodi da je nestala 21 osoba i za njima će se, prema poslednjim najavama mađarske policije, tragati i u Srbiji.

- Spasilačku operaciju ometaju obilna kiša i jake struje u Dunavu čiji vodostaj raste. Potraga za 21 nestalom osobom proširena je i na Dunav u Srbiji - rekao je portparol policije Adrian Pal, a prenose mađarski mediji.

On je naveo da je u toku postupak u kojem će uz učešće eksperata biti istraženo šta je moglo da dovede do sudara. Prema njegovim rečima, nesreća se dogodila u u sredu u 21.05, a prvi poziv za pomoć telefonom stigao je u kontrolni centar 10 minuta kasnije.

Podsetimo, na brodu su se u trenutku nesreće nalazile 34 osobe, a veruje se da je većina iz Azije, kao i dva člana mađarske posade. Ministarstvo spoljnih poslova Južne Koreje potvrdilo je da je na brodu bilo državljana te zemlje.

Južnokorejski mediji nestale su već proglasili mrtvima. Prema njima, jedna od ćerki je 38-godišnja kozmetičarka koja je poklonila ovo putovanje svojim roditeljima kako bi im se zahvalila na čuvanju unuke. Na evropsku turu trebalo je da ide i njen suprug, ali je ostao kod kuće zbog posla. On je sada je na putu za Mađarsku zajedno s porodicama drugih žrtava.

Porodica je živela u trospratnici, svaka na jednom nivou, dok je sada zatvoren kozmetički salon takođe zauzimao jedan sprat.

Prema podacima turističke agencije koja je organizovala putovanje, na brodu su bili i brat i sestra. Dvadesetosmogodišnji brat, koji je prvi put u životu napustio Južnu Koreju, je nestao, a njegova sestra je spasena.

Među putnicima su bila i tri penzionisana službenika korejskog Ministarstva unutrašnjih poslova. Jedan od njih je spasen.

VIDEO: Sudar brodova na Dunavu

(Telegraf.rs/hirstart.hu)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • СС

    30. maj 2019 | 14:38

    Није ИСТРАГА него ПРЕТРАГА.

  • Barbika

    30. maj 2019 | 13:29

    Opet srbija kriva

  • Nevazan

    30. maj 2019 | 23:23

    Citajuci komentare ovih ljudskih spoboda oni prave sprdnju sa smrti usekundi tolikihl ljudu uzas paovi nemaju pojma o velicini tragedije ako neznas da razumes ovosto sedogodilo nemoj pravitisprdnju kakve veze ima sto je kruzer duplovio ivukovara stradali koreancini neznajugde je vukovar i hrvatska a dodatak srbija krivac neznamdali je ljudima jasno sta se desilo ovakvi komentari nezasluzuju postavku njim ovodeluje smesno saucesce pirodicama a pokojnicima ako ih nadzu laka zemlja u njihovoj rodnoj koreji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA