≫ 

Brat ubijene Mirjane preuzeo brigu o njenoj deci: Dečaci su potreseni, dobijaju svu moguću pomoć, a razgovor sa njima je najteži

Maloletni sinovi gledali kako im otac ubija majku, babu i dedu

  • 15
Goran Janković sa decom Goran Janković sa decom / Foto: Facebook

Brigu o R. J. i V. J., sinovima ubijene Mirjane Janković (52) i osumnjičenog, njenog supruga Gorana, preuzeli su njihovi ujak i ujna, saznaje Telegraf.rs.

Trostruko ubistvo u Telepu, u kom su stradali Mirjana Janković i njeni roditelji Branislava i Nada, gledala su njena deca. 

Deca, kao ključni svedoci pred kojima se dogodio zločin, izuzetno su potresena. Psiholozi i drugi stručnjaci iz Centra za socijalni rad u više navrata su razgovarali sa njima ne bi li izvukli neku informaciju.

Kako nezvanično saznajemo, od 24. maja kada se dogodila tragedija, R.J. i V.J. zbrinuli su ujak Mladen i ujna Jovana.

S obzirom na to da je njihov otac Goran Janković, osumnjičeni za ubistvo bio u bekstvu, kuća je bila obezbeđena, a uključena je i Služba za zaštitu dece i mladih.

Goran Jankovic Foto: Facebook/Goran Jankovic

Služba za zaštitu dece i mladih je pokrenula po službenoj dužnosti postupak za stavljanje maloletnika pod starateljstvo. Kako saznajemo, resorno ministarstvo obezbediće sve mehanizme u okviru svoje nadležnosti, kako bi na adekvatan način pomogli deci. 

- Dečaci su uključeni u tretman kliničkog psihologa u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine - kaže naš izvor.

Mlađi dečak ide u vrtić, a stariji, desetogodišnjak u školu, i obe ustanove pripremile su mere podrške za njih.

Goran Jankovic, ubica, Novi Sad Foto: Facebook/Goran Jankovic

Grad Novi Sad je obezbedio interventne jedokratne pomoći za pokrivanje troškova sahrane tri člana porodice.

UBIO IM MAJKU, BABU I DEDU PRED NJIMA

Podsetimo, prema nezvaničnim informacijama iz istrage stariji dečak koji ima 10 godina je video je navodno kako mu otac ubija majku, a potom i baku i deku, a onda je pozvao ujaka Mladena Pajića, brata ubijene Mirjane.

Mladen je došao u kuću, zatekao horor scenu i o svemu obavestio policiju. Mlađi sin, koji inače ide u vrtić, takođe je u trenutku horora bio u kući.

PRETIO DECI

- Desila im se užasna tragedija i to je velika trauma za njih. Mlađi sin je mnogo gore podneo to i mislimo da jadničak još nije ni dovoljno svestan šta ga je zadesilo, dok je stariji sin bio veoma uznemiren i uplašen. Dugo je ćutao i nismo hteli da ga maltretiramo i da insistiramo na njihovim izjavama, već smo se fokusirali na hapšenje osumnjičenog. U jednom trenutku, stariji sin se malo oslobodio i ispričao nam da im je otac pre odlaska zapretio i rekao: "Zapamtite, tata nije bio ovde" - kaže izvor za Blic.

VIDEO: Masakr u Novom Sadu: Muškarac ubio ženu i njene roditelje

VIDEO: Ovako je deset specijalaca izvelo Jankovića iz marice

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravda!

    30. maj 2019 | 18:58

    Sram te bilo,rodila ti je dvoje dece,tada ti je bila dobra,a zasluzila je da je zakoljes?E sudbino,kada bi covek znao kojim putem ce da posrne,nebi ni krenuo..deca obelezena za ceo zivot u svakom smislu.Poostriti zakon,jer smo postali zemlja svakodnevnih ubica i siledzija!

  • R R

    30. maj 2019 | 17:01

    Na svu srecu sto su deca ipak odrasla pa ih nisu mogli iz centra oteti dati hraniteljima i trgovati sa njima kao sto je to bio slucaj sa detetom roditelja koji su se utopili u bunar koje je centar uzeo i pored zelje rodbine da o njemu brine.

  • Eh

    30. maj 2019 | 17:16

    Duša moja me boli za decom. 😢

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA