≫ 

Putnici iz zapaljenog autobusa krenuli peške ka Srbiji sa koferima: Granica s Makedonijom bila zatvorena zbog bezbednosti (VIDEO)

- Ja sam na putu ka mestu gde se nesreća dogodila. To je sve što vam za sada mogu reći - rekao je za "Telegraf" direktor "Jadran Line", Božidar Žegarac

  • 9

Dvospratni autobus sa novosadskim registarskim tablicama zapalio se danas popodne na graničnom prelazu Tabanovce, otkako je prošao graničnu kontrolu sa makedonske strane.

Protivpožarnoj jedinici u Kumanovu požar je bio prijavljen u 15.45 časova. Prvo je na teren izašlo jedno vatrogasno vozilo, ali je ubrzo zatraženo pojačanje. Na mesto nesreće je izašla i ekipa Hitne pomoći.

- Putnici su na vreme bili evakuisani, a požar je lokalizovan - izjavio je komandir Teritorijalne protivpožarne jedinice iz Kumanova, Dejan Ilievski.

Putnici, ali i svi koji su se na granici zatekli pored autobusa u plamenu panično su se udaljili sa lica mesta, bežeći glavom bez obzira u strahu od eksplozije.

Zapaljen autobus, makedonsko srpska granica, gori srpski autobus Printskrin: TV Kanal5

U autobusu se nalazilo oko 100 putnika, koji su bili vidno uznemireni. Uzrok požara nije poznat.

- Tačno je da se naš autobus zapalio. Ja sam na putu ka mestu gde se nesreća dogodila. To je sve što vam za sada mogu reći - rekao je za "Telegraf" direktor "Jadran Line", Božidar Žegarac.

Zapaljen autobus, makedonsko srpska granica, gori srpski autobus Printskrin: TV Kanal5

Dok je gorio novosadski autobus na graničnom prelazu Tabanovce je vladao metež, a bila su zatvorena oba pravca za ulazak i izlazak iz Severne Makedonije.

Situacija je sada normalizovana.

Zapaljeni autobus, Makedonija Foto: Telegraf

- Autobus se već kvario tokom vožnje iz Paralije, a onda su se na granici sa Srbijom zapalile instalacije i izbio je požar. Najvažnije je da su svi putnici na sigurnom i da niko nije povređen - poručio je Marković za "Blic".

Objasnio je da je već poslato drugo vozilo koje će ljude vratiti u Srbiju, te još jednom naglasio da je u celoj situaciji od najvećeg značaja činjenica da niko od putnika nije zadobio povrede.

Zastoja na graničnom prelazu nema, a saobraćaj se odvija normalno.

Međutim, na nadzornim kamerama sa graničnog prelaza može se videti da su neki putnici krenuli peške, sa svojim stvarima.

(D.J./S.Č.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    1. jun 2019 | 19:50

    "Palmini gosti"iz paralije,sve se radi na"silu"zbog politickih poena.

  • Miki

    1. jun 2019 | 19:30

    Tehnicki ispravan

  • dora

    1. jun 2019 | 19:26

    Postovani putnici autobus koji se samozapalio star je 35 god minimum,a drzava ce kao pomoc za vas prevoz poslati malo noviji ali malo sutra jer veceras ima Liverpul-Totenhem i nikoga ne zanima da se lomata po putevima zbog vas,vasa drzava Srbija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA