Srpska pravoslavna crkva obeležila 50 godina Eparhije nemačke (FOTO)

Svečanosti su prisustvovali predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović i ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević - saopštio je TV Hram

  • 0

Srpska pravoslavna crkva danas je obeležila 50 godina postojanja Eparhije nemačke, a tim povodom vladika Grigorije osveštao je hram u Karlsrueu.

Svečanosti su prisustvovali predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović i ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević, saopštio je TV Hram.

Čin osvećenja Hrama majke Paraskeve predvodio je episkop diseldorfsko-nemački Grigorije, a nakon toga služena je liturgija koju je predvodio episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije.

OBELEZAVANJE JUBILEJA, eparhija nemačka Foto: TV Hram

Ministar prosvete Mladen Šarčević je istakao da je zadatak vlasti u Srbiji i Republici Srpskoj da brinu o Srbima gde god oni živeli.

Prema njegovim rečima, i Srbija i RS su u usponu i ljudi koji ih vode dovešće do toga da budu uspešne, a da naša deca i unuci mogu da izaberu gde žele da žive.

- Mislim da će i Srbija i Srpska biti idealno mesto za to - istakao je Šarčević.

Mladen Šarčević Ministar prosvete Mladen Šarčević je istakao da je zadatak vlasti u Srbiji i Republici Srpskoj da brinu o Srbima gde god oni živeli-Foto: Marko Jovanović

Osvećenju Hrama i Svetoj arhijerejskoj liturgiji u Karlsrueu prisustvovali su, kako dodaje TV Hram i gradonačelnik tog nemačkog grada, kao i predstavnici diplomatskog kora i verskih zajednica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA