≫ 

Izlile se reke, izdato i važno upozorenje za decu, mašine na ulicama i vreće sa peskom: Vanredno i u Novom Pazaru, ovde je najkritičnije (VIDEO)

Skrenuta je pažnja da deca koja prelaze mostove, a naročito divlje uvek budu u pratnji roditelja

  • 0

U Novom Pazaru obilne padavine izazvale su izlivanje reka u nekim delovima grada, zbog čega su ekipe nadležnih službi na terenu i postavljaju vreće sa peskom, a voda za piće je ispravna, saopštio je Štab za vanredne situacije tog grada.

Štab je održao sednicu, a načenik Odeljenja za vanredne situacije, Naser Crnovršanin izjavio je da su gradske službe sa komandantom štaba, gradonačelnikom Nihatom Biševcem obilazili terene u ranim jutarnjim časovima.

- Pravovremeno smo reagovali, mehanizacija je na terenu, a tamo gde je bilo potrebno dostavljene su vreće sa peskom. Najkritičnije je na reci Jošanici, kilometar uzvodno od stadiona Iskre, gde se reka izlila sa obe strane. Međutim, mašine su već na terenu i postavljene su vreće sa peskom, a u ovom trenutku po gradu je raspoređeno 500 vreća. Slična je situacija i kod reke Raške, kod Hadžibulićkog mosta - rekao je Crnovršanin, saopštio je Štab za vanredne situacije.

On je naglasio da najveće probleme stvaraju divlji mostovi, te da su zbog njih uvedena dežurstva tokom kojih će mašine biti prirpavne za delovanje. Skrenuta je pažnja da deca koja prelaze mostove, a naročito divlje uvek budu u pratnji roditelja. Po najavama RHMZ nema najavljenih obilnijih padavina.

- Odmah nakon sednice nastavljamo da obilazimo sve kritične lokacije. Možemo reći da smo dobro prošli, posebno ako uzmemo u obzir da je u mnogim opštinama u Srbiji uvedena vanredna situacija - zaključio je načelnik.

Direktor JKP “Vodovod i kanalizacija” Hanefija Brničanin je kazao da ovo preduzeće trenutno raspolaže sa dovoljnom količinom prerađene vode i naši potrošači ne osećaju nikakve problem u snadbevanju. Ona je i hemijski i bakteriološki u potpunosti ispravna i može se koristiti za piće.

- Usled velikih padavina, tokom cele noći, naročito na području Donje Pešteri, došlo je do zamućenja sirove vode. Preradni kapaciteti su svedeni na 60 posto naših kapaciteta. Pratićemo situaciju, ako budu smanjenje količine prerađene vode, uvešćemo restrikcije - rekao je Brničanin.

VIDEO: Kraljevo poplavljeno! Izlio se Ibar, voda ulazi u kuće, haos na ulicama

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA