≫ 

Momak iz Aleksinca radiće DNK analize sa dve porodice, ali imaju jedan uslov. Otišao je u kuću u kojoj je možda trebalo da odraste. I najtvrđi su zaplakali

Od jedne od ove dve porodice mladić je možda otet pre toliko godina. No, tek će nauka pokazati da li je to tačno

  • 16

Usvojenik iz Aleksinca (38) radiće DNK analizu sa dve porodice, koje su potencijalno njegove biološke, čim se pronađe laboratorija koja želi da uradi paralelne testove, ali sa šifrovanim uzorcima.

Naime, iako se 10-ak porodica koje sumnjaju da bi usvojenik mogao da bude njihov sin, javilo Udruženju za istinu i pravdu o nestalim bebama, dve su imale najviše sličnosti - ona koja je dete dobila i izgubila 4. marta, dan nakon rođenja usvojenika, i još jedna, iz okoline Ćićevca, čiji je sin navodno preminuo po rođenju 10. juna 1981. godine.

- Kako je usvojenik u porodicu usvojitelja donet u bolničkom čaršafu početkom jula, sve i da je rođen 10. juna, to bi moglo da se uklopi. Sa ovom porodicom se usvojenik već ranije video. Otišli smo u njihovu kuću, mi iz udruženja, usvojenik, njegova supruga i najmlađe dete. Proveli smo tu oko sat i po vremena i bilo je vrlo potresno. Majka je u krilu držala dete usvojitelja, koje je možda njeno unuče. To su scene u kojima i onaj najtvrđi mora da zaplače - kaže Radiša Pavlović, predsednik udruženja i član Republičke komisije za ispitivanje slučajeva nestalih beba.

Majka i beba

Obe porodice sumnjaju da su im sinovi ukradeni na rođenju Foto-ilustracija: pixabay.com

Porodici iz okoline Ćićevca beba je oduzeta odmah po rođenju, a nisu je ni izmerili, tvrdi on. U njihovim papirima se nigde ne navodi težina deteta koje im je navodno preminulo po rođenju, a za koje sumnjaju da im je oteto.

Ipak, kako naglašava, bez DNK analize ništa nije sigurno i ne može se zaista znati da li je ijedna od ovih familija biološka porodica usvojenika.

DNA, DNK, geni, genetika, lanac, biologija

Bez DNK analize ipak ne vredi ni o čemu govoriti Foto: Pixabay

- Čekamo laboratoriju koja će pristati da paralelno uporedi nekoliko šifrovanih briseva. Mi moramo to da radimo, jer smo već radili DNK testove nakon kojih smo shvatili da smo prevareni. U atmosferi dubokog nepoverenja koje su izazvali pojedinici i službe odbivši da nam daju našu navodno preminulu decu, parafinske kalupe, dokumentaciju, kao i zbog vidno prepravljane dokumentacije, nama je potrebna laboratorija koja će želeti da ukrsti briseve, ali da ne zna ko su ljudi iza brojeva 1, 2 i 3 - kaže Pavlović i dodaje da će platiti koliko god treba.

Podsetimo, pre nekoliko nedelja ovo udruženje iznelo je u javnost ono što su, kako kažu, prvi dokazi da su se u Srbiji bebe otimale po rođenju od roditelja. U pitanju su dokumenta usvojenika, rođenog u Kruševcu 3. marta 1981. godine, na čijim se papirima kao majka koja ga je rodila i odrekla ga se, naovid žena koja ne postoji.

Ovaj mladić sada traga za svojim roditeljima.

VIDEO: Doživeli su najveći strah roditelja, neko im je ukrao bebe

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duka

    4. jun 2019 | 21:09

    Narode medju nama zive i cute oni koji unesrecivali citave porodice,trebalo bi se malo njima baviti ,i pitati za kolike pare su radili ove necovecne poslove i dali je u tom njihovom mizernom zivotu to sve vredelo,za koje pare bre i otkuda im ideja da to rade umobolnici

  • Una

    4. jun 2019 | 20:33

    Ovo treba izdrzati i preziveti. Jadni ljudi. Zasto usvojitelji ne kazu kome su oteli dete?

  • Johan

    4. jun 2019 | 21:07

    Pa kod nas se doktori bave trgovinom ljudima a niko neodgivara nizasto samo kad otkriju nesto da muljaju oni ih jos vise unaprede

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA