Ana Brnabić o poplavama: "Pružićemo svu tehničku pomoć, zadovoljna sam sistemom odbrane"

Ona je istakla i da u je ovim prilikama kada su više nego vanprosečne padavine situacija mnogo bolja nego ranije i da nisu nastupile tako ogromne štete s obzirom na to kolike su kiše pale

  • 9

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je da će ljudi koji su ovih dana bili pogođeni poplavama biti obeštećeni, navodeći i da su investicije od 2014. i 2015. godine u sistemu odbrane od poplava dale rezultate.

- U četvrtak na sednici vlade tražićemo od lokalnih samouprava procenu štetu, pružićemo im svu tehničku pomoć da to urade, i kroz tekuću budžetsku rezervu i robnu rezervu da obeštetimo ljude - rekla je Brnabić za RTS.

Ona je istakla i da u je ovim prilikama kada su više nego vanprosečne padavine situacija mnogo bolja nego ranije i da nisu nastupile tako ogromne štete s obzirom na to kolike su kiše pale.

Vojska Srbije, Lucani, poplava, poplave Ana Brnabić kaže da je zadovoljna reakcijom timova nadležnih za pružanje pomoći i odbranom od poplava; Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije

Objasnila je i da je vanredna situacija u nekim opšitnama proglašena zato što je tako lakše reagovati efikasno i brže, to pomaže da se lakše preduzimaju hitne mere.

- Jako sam zadovoljna koliko je urađeno i koliko taj sistem deluje - istakla je Brnabić.

Ona je navela da je u Lučanima za samo četiri sata nivo reke podigao za 3,7 metara.

- Nasip koji smo tamo izgradili nije probijen, u nasip smo uložili 2,5 miliona evra - navela je premijerka.

Ona je napomenula i da neka naselja i kuće nije bilo moguće odbranti zato što su građeni bez dozvole u plavnim područjima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Caca Kv

    4. jun 2019 | 22:46

    O kom sistemu tehnicke pomoci pricate nije mi jasno!!!!!

  • mihailovic

    4. jun 2019 | 23:04

    FINASIJSKI DA POMOGNETE POLAVLJENOJ SRBIJI !!! DALI STE OKUPATORUI JUZNE SRBIJE KOSOVO I METOHIJE 1 000 000 € ZA REPARACIJU KATEDRALE NOTRE DAME IAKO FRANCUSKI JASTREB BERNARD KUSNER KAO I MNOGI DRUGI PLJUJE PO SRBIJI A DOPRINEO JE BOMBARDOVANJU SRBIJE 1999 !

  • Kraljina993

    4. jun 2019 | 22:41

    Hahahaha, koji ste sistem odbrane upotrebili????? Jadni ovi ljudi, drzava je toliko azurna da ce svakom pomoci sa sigurno po 300eura,a dajete za onu crkvu demona, djavola Notr Dam milione... Sramota, stidite se!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA