• 19

Humanitarni konvoj sa više od 30 nemačkih kamiona stigao u Kraljevo: Građani pogođeni poplavama emotivno dočekali ove heroje (VIDEO)

Na videu je uhvaćeno 17 vozila sa po jednom ili dve prikolice. Osim kamiona, u pratnji konvoja išli su i vatrogasci, kao i policija

  • 19

U trenucima kada su ceo region pogodile strašne poplave, od ujedinjenih bajkera iz Nemačke pristigla je pomoć. Naime, bajkeri su već neko vreme prikupljali pomoć za Kraljevčane, a pomoć je pristigla u pravom trenutku, samo dan nakon što su ovaj deo Srbije pogodile stravične poplave.

Udruženje bajkera "Biker - Brummi-Hilfe eV (BBH)" iz Nemačke doniralo je kraljevačkoj Opštoj bolnici "Studenica" medicinsku opremu, potrošni materijal, bolničko i hirurško rublje, invalidska kolica, pomagala za šetnju i druga pomagala, kao i materijale za ustanove za dobrobit dece i staru odeću.

Udruženje bajkera iz Nemačke "Biker - Brummi-Hilfe eV (BBH)" prvi put je ove godine posetilo Srbiju, a humanitarna pomoć, osim Kraljevu, biće uručena i gradu Pančevu.

U znak zahvalnosti za ovako human i prijateljski gest, Moto klub "Kings" iz Kraljeva priredio je rok koncert za članove Udruženja bajkera "Biker - Brummi-Hilfe eV (BBH)" iz Nemačke.

Jedan Dejan, na svom Fejsbuk profilu okačio je snimak baš u trenutku kada je ova veličanstvena kolona prolazila kroz Veliku Planu.

- Svi imaju nemačke tablice, ali ovo je samo polovina kamiona koji su prošli sigurno ih je još toliko bilo ali dok se ja setih da snimam - napisao je on, a na videu je uhvaćeno 17 vozila sa po jednom ili dve prikolice.

Osim kamiona, u pratnji konvoja išli su i vatrogasci, kao i policija.

Veoma emotivan trenutak bio je i kada su kamiondžije, uz zvuke sirena, stigle u Kraljevo. Stanovnici ovog grada su ih dočekali mašući im i snimajući svoje heroje iz Nemačke.

Kako je izgledalo kada je ovaj konvoj prošao kroz Veliku Planu i stigao u Kraljevo pogledajte na snimku na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima