≫ 

Učenici iz Kragujevca su posle maturske večeri seli u kola, ali se nikada nisu vratili kući: Zbog njihove pogibije traje akcija "na maturu bez automobila"

Agencija za bezbednost saobraćaja podseća da na maturu ne treba ići kolima, odnosno ne treba voziti, zbog očekivane konzumacije alkohola

  • 3

Vreme maturskih proslava i glamuroznih večeri, često sa sobom donosi prelepe uspomene, ali i pijanstva onih koji žele da obeleže kraj svoje srednje škole. To nije toliko retka praksa, ali postoji jedna činjenica koja tera na zabrinutost i strah.

Šta ako isti ti maturanti sednu za volan i tako pijani pođu iz restorana svojoj kući? S obzirom da svi školu završavaju u godinama kada već mogu imati vozačku dozvolu, nastavnici i učenici Politehničke škole u Kragujevcu i Agencija za bezbednost u saobraćaju već petu godinu za redom pokrenuli su kampanju "Na maturu bez automobila".

"Na maturi se ne sluša smor muzika. Na maturu se ne ide svojim kolima. Koju muziku ti voliš i ko te vozi te večeri?", glase pitanja ove kampanje.

Alkohol, Opijanje, Pijanstvo, Alkoholizam, Tekila, Rakija, Votka, Šotovi, Žurka, Parti, provod Foto-ilustracija: Profimedia

PRE NEKOLIKO GODINA POGINULA GRUPA MATURANATA

Kako se u ovoj akciji navodi, povod za njeno pokretanje bila je pogibja nekoliko maturanata u Kragujevcu. Pre nekoliko godina, oni su se vraćali sa maturske večeri i nastradali u saobraćajnoj nezgodi.

Agencija za bezbednost saobraćaja podseća da na maturu ne treba ići kolima, odnosno ne treba voziti, zbog očekivane konzumacije alkohola. Treba koristiti usluge taksi prevoznika ili pomoć roditelja i prijatelja.

Ovom kampanjom upućen je apel na sve roditelje, škole, predstavnike lokalnih samouprava i vršnjake, da se priključe ovoj inicijativi.

UZNEMIRUJUĆI VIDEO! Stravičan snimak sudara na Pupinovom mostu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Viki

    5. jun 2019 | 21:01

    Kakvi su to roditelji koji nisu sacekali deci i odvezli ih kuci? Danas se forsira nekakva samostalnost a zaboravlja se da su to neiskusne godine. Deci treba podrška i pomoc.

  • Ccc

    5. jun 2019 | 20:17

    Tuzno i pretuzno,pogibija maturanata.Cvet mladosti ugasiti na ovakav način,ogromna šteta i tuga za potencihal svake generacije. Apel drzave ce izostati ali profesori imaju mogucnost da decu kanalisu.Zna se da su deca preuzeta uz potpis roditelja u osnovnim skolama nakon male mature ,bas u Kragjjevcu.To je za svsku pohvalu.Isto to uvesti i za veliku maturu.Onda roditelj dodje i preuzima decu bez mogucnosti bahacenja dece koja popiju i stave zivot na kocku.

  • Alo

    5. jun 2019 | 22:51

    Deco molimo vas Niko bam neprica Bez veze

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA