≫ 

Milanova poslednja želja bila je da mala Maja živi: Devojčica ne može sama da diše, ni da hoda, a on joj je ostavio posle smrti šansu (FOTO)

Zahvaljujući Milanu, nabavljen je novac za aparat koji će Maji olakšati život, ali akcija se tu ne završava

  • 6

Pre nego što je izgubio svest i zauvek nas napustio, Leskovčanin Milan Milošević (28) koji je preminuo od raka, uspeo je da opiše svoju poslednju želju. Podigao je ruku i pomerio prste, pokazujući pare. Devojka Tijana, koja je sve vreme bila uz njega, znala je šta to znači i poručila mu da ne brine, jer će sav preostali novac od njegovog lečenja biti prosleđen bolesnoj deci. To je bila Milanova poslednja želja.

Njegov dobrota i nesebičnost tako će nastaviti da žive kroz dvoje dece kojima će preostali novac biti prosleđen. Jedna od njih je mala Maja Cvetković iz Kmetovca kod Gnjilana, koja ima godinu dana i boluje od spinalne atrofije mišića.

Maja Cvetković Umiljata Maja (1), Foto: Facebook/Humanitarna organizacija Kosovsko Pomoravlje

Maja diše teško, preko cevčice, ne može da hoda i stalno je prikovana za krevetac. Dok tako leži, ova mila devojčica ume da se nasmeje najslađe na svetu. I pored strašne bolesti koja ju je učinila nepomičnom, Maja se smeši tako umiljato da vam se u tom trenutku čini da će vam srce prepući.

Ali, nema mesta plakanju, jer po Milanovoj želji, Majina borba tek sada počinje.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
GLEDAJ SRBIJO!!! Mala Maja Cvetkovic iz Kmetovca kod Gnjilana, ima godinu dana i dise na aparatu zbog spinalne atrofije mišića, a potrebno joj je 5000 eura za drugi aparat da bi nastavila dalje da zivi.Racun njenog oca Milosa Cvetkovica za dalje troskove lecenja je objavljen ovde na sliku.Inace niko u porodici nije zaposljen pa ako neko moze da ponudi i posao da zaposli Tatu bilo bi super.Zovite ga na whats up jer nrma mrezu dole +381665021173.ZIVELI, KOSOVO JE SRBIJA.❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🙏🙏🙏🙏🙏🙏💪💪💪💪💪💪 Hvala i bratu @bogi5.56 koji snima i koji je svim srcem uz sve nas.Објава коју дели Bojan Stanimirovic Official (@boki_tatko_predsednik) дана

Njeni roditelji, Ivana (22) i Miloš (24), oboje nezaposleni, ispričali su da je za lečenje devojčice od velikog značaja primena aparata "Cough Assist E7O" koji košta 5.000 evra i koji će zahvaljujući Milanovoj donaciji biti kupljen.

- Pošto Maja ne može da stane na svoje noge, niti je prohodala voleli bismo da joj koliko toliko olakšamo svakodnevicu zbog problema sa plućima. Za to su nam pored pomenutog aparata neophodne i sonde, kanile i fiziološki rastvor - ispričao je nedavno Majin otac Miloš.

Akciju prikupljanja pomoći inače je pokrenula Humanitarna organizacija Kosovsko pomoravlje.

- Maja sutra ide na još jednu terapiju u Beograd. Roditelji su 24 sata uz nju. Non-stop dežuraju, samo se smenjuju - pričaju za Telegraf u ovoj organizaciji.

Maja Cvetković Najslađi osmeh, Foto: Facebook/Humanitarna organizacija Kosovsko Pomoravlje

Iako je, kažu, novac za aparat nabavljen, akcija i dalje traje kako bi se obezbedila sredstva za dalje lečenje.

- Svakako je roditeljima potrebna podrška, biju bitku života. A oni ne rade i žive skromno. Tek sada im preko institucija završavamo socijalnu pomoć. A žive u Кmetovcu, multietničkom selu i opštini Gnjilane. Znate već kakav je život u enklavama. Pomaže im Milošev otac koji živi od minimalne novčane nadoknade i imaju to malo što zarade od poljoprivrede. Imaju plastenike i baštu - navode u organizaciji Kosovosko pomoravlje.

Otac Miloš potvrdio je za naš portal da se spremaju za put.

- Sutra idemo u Beograd da Maja primi petu terapiju. Uskoro će biti otvoren i paypal nalog preko organizacije i biće transparentan spisak za sve što je Maji potrebno - kratko je stigao da nam kaže Miloš.

Za sve one koji žele da pomognu, uplate se mogu izvršiti na dinarski račun sa obaveznom naznakom za lečenje Maje Cvetković.

205-266929-36 KOMERCIJALNA BANKA

IBAN / ACCOUNT Number: Rs 35295007080005129967

(M. Leskovac)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јасмина

    6. jun 2019 | 16:11

    Миланово име мора бити уздигнуто и овековечено.Он је био више од човека,светац новог доба, херој,хуманитарац....дечко најчистијег срца....

  • Ja

    6. jun 2019 | 15:07

    Milanova smrt me je jakoo potresla iako je kroz moj zivot bilo mnogo toga ...zelim svima ozdravljenje i molim se za sve obolele! Ljudi pomozimo koliko je do nas,od naseg suvisnog dajmo pomoci bar malo jer svi po malo bice njima mnogo.

  • Bogy

    6. jun 2019 | 14:00

    Jadno malo detence

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA