• 9

"Bio je problematičan, godinu dana je maltretirao sve druge": Posle stravičnog ubistva migranta, oglasio se komesar

Kad god se reagovalo maltretirani nisu smeli da prijave nasilnika jer su se plašili, kaže Cucić

  • 9

Komesar za izbeglice Vladimir Cucić izjavio je da nema razloga za paniku i senzacionalističke naslove kada je reč o ubistvu dvojice migranata u Beogradu, istakavši da je sukobu, koji je završen dvostrukim ubistvom, prethodilo višemesečno maltretiranje jedne grupe migranata.

Cucić je u Jutarnjem dnevniku RTS kazao da je migrant koji je sinoć ubijen unazad godinu dana maltretirao druge migrante.

- Radi se o grupi veoma problematičnih momaka koja unazad godinu dana, uslovno da kažem, na određen siledžijski način maltretira ne samo svoj krug već i druge migrante. Upravo taj momak koji je sinoć ubijen maltretirao je druge migrante. Kad god se reagovalo maltretirani nisu smeli da prijave nasilnika jer su se plašili. Rezultiralo je svađom među njima koja je završila ubistvom - objasnio je Cucić.

On je ocenio da drugi narodi, kada dolaze u drugu zemlju, donose svoju kulturu koja sadrži ne samo lepo pismo već i običaje kao što je osveta za ubistvo. Cucić je naveo da namera migranata nije bila da ostanu u Srbiji, da se integrišu u društvo, već da im je Srbija bila samo jedna od zemalja kroz koju su prolazili na svom putu ka nekim evropskim zemljama.

Migrant

Jeziv prizor: Ubijen iz osvete, Foto: Telegraf

On je istakao da niko u Srbiji sa migrantima nije imao problem već da su probleme imali njihovi zemljaci.

- Počelo je svađom među njima i ona je završila ubistvom. Momak koji je sinoć ubijen i koji je inače poznat kao momak koji je sklon nožu, izbo je tog dečka, a druga grupa je u skladu sa njihovim običajima izvršila osvetu za manje od 12 sati - rekao je Cucić.

On je naglasio da je to njegovo viđenje događaja, ali da treba sačekati saopštenje MUP. Cucić je naveo da migranti, iako maloletni, nisu išli u školu, jedno vreme su živeli u kolektivnim centrima u Obrenovcu i Krnjači, ali da su iste napustili prošle godine i živeli po hostelima.

On je dodao da je reč o pojedinačnom slučaju.

VIDEO: Migranti pokušali da spuste merdevine iz kamiona u pokretu:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Crni

    Svaka čast tolerancija na njegovo ponašanje 100% Odakle njima nozevi? Ko ce da odgovara sto ovi po Srbiji rade sta hoce?

  • Zmrki

    Odakle im pare da placaju hostele...???

  • RICINUS

    Ajde

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima