« Nazad

Da li je ovaj plan mogao da sačuva život Mirjane, Teodore ili treće žene? Da li on uopšte postoji?

U planu može biti predviđeno da se pokrene krivični, prekršajni postupak ili postupak za mere zaštite (čije trajanje može da bude do godinu dana i duže)

Pročitajte ceo tekst
Komentari (13)
Poređaj komentare:
 • D
  Dija

  Najveći krivac je Policija za početak,a onda sud!( ako neki član porodice radu u sudu,neće dozvoliti sa mu se ime povlači po novinama) i ttd.ženu je lako uništi postepeno i dugoročno,ili od jednom,i ti he to.Tr kako reče Pokojni Čika Marko! Ako se čuvaš i bog te čuva!

 • P
  Po

  U slucaju nasilja u porodici doneti zakon da ZENA bude ta koja ce morati da se odalji od kuce a MUZ zabranu prilaska

  • M
   MS

   @Po

   Samo zene lupaju minuse, sve im je malo, u pravu si prijatelju 100 posto, u tvojoj kuci da te izbace zbog zene, drugi put da razmisli dobro hoce li prijaviti i zasto prijaviti!!!

 • S
  Sve je to osmisljeno

  Evo recimo, moja zena u jednoj svadji a nisam je ni pinuo, ali bukvalno je nisam pipnuo, samo smo se verbalno bas pokacili, pozvala policiju... I ja slusam, kaze na telefonu, da sam je maltretirao i da sam je tukao, a nisam. Dosla policija, i onaj policajac shvati kroz pricu da je zloupotrebila zakon... Zakon je njesra, jer ga je lako zloupotrebiti. Da sam nesto uradio, bilo sta nasilno. To bi se videlo ili bih sam priznao...

  • A
   Ana

   @Sve je to osmisljeno

   Ne smes ni verbalno da je zlostavljas! Vi ste jaci pol, kada zena "zvoca", izadji iz kuce i setaj se par sati pa se vrati ... nikada vredjanje, nikada udarac, samo se skloni, sve i da ti se na glavu popne.

 • M
  Milos

  Svaki zakon koji se selektivno primenjuje je los zakon.Ovaj se selektivno primenjuje po vise osnova.Muskarci isto mogu da budu zrtve nasilja.Kome oni da se obrate?U policijskoj stanici im se smeju.U Centru za socijalni rad takodje.Zato od sramote ni ne prijavljuju narocito u malim sredinama gde se svi slade takvim slucajevima.

 • L
  Lord

  Najveci, da nekazem jedini krivci su sudije, koji olako pustaju izopacene umove na slobodu, iz kog razloga samo oni znaju, a mi mozemo da nagadjamo. Dalje-izbaciti nasilnika iz stana, bez ikakvog saslusanja, i to na 30 dana, ostavlja sirok spektar zloupotreba, koju pojedine zene verovatno i koriste. Dakle, zakon je nikakav, taj sto ga je osmislio trebalo bi na poduzi odmor u "Lazu". Par strucnih ljudi treba da sedne, i proradi na tom zakonu. Ako ostane ovako, zivi bili pa videli-bice sve vise i vise ovakvih i slicnih stvari...

  • L
   Leni

   @Lord

   Nije tacno najveci krivci su nepravda! I zloupotreba sakona... dok nebuxe ravnopravno da zene odgovaraju za lazna prijavljivanja nece se zaustaviti ovo.. jel svi to rade iz osvete jel su im vezane ruke pravno

 • s
  slađa

  Možda stručna javnost treba da izanalizira i individualnu podršku potencijalnim žrtvama porodičnog nasilja. Zakon iz 2017. je doneo rezultate, ali iz odgovora gospodina Simića i gospođe Stanojević vidi se da nedostaje element koji bi žene i decu žrtve porodičnog nasilja ohrabrio i pomogao na konkretan način da izađu iz tog začaranog kruga koji je do sada odneo previše života. Pomoć u osamostaljivanju i udaljavanju od nasilnika je možda manje iritantna od izbacivanja nasilnika iz kuće. Uz dodatne mere zabrane prilaska. Treba o tome dobro razmisliti.

 • C
  Ccc

  Namnozilo se mnogo divljaka.Najgori su perfidni ,visokoobrazovani ludaci

 • .
  ...

  Nema tog zakona koji moze nekome sacuvati zivot.Kada neko odluci da rokne ili prebije nekoga,nema pomoci.

  • M
   Marija

   @...

   Upravo! Pogotovo kada nasilnik i sebi oduzme zivot,to je kao da ste naisli na bombasa-samoubicu,kamikazu, tu pomoci nema.sprovesti zakon kao u izraelu, za ovakva dela oduzeti njegovoj uzoj porodici sve sto ima pa neka se ludaci razmisle dobro.

 • G
  Goran

  Sve dok država ne počne da primenjuje zakon na SVE nasilnike pojedine stavke zakona neće zaštititi ni jednu žrtvu nasilja. Ovako se svako nada da će izbeći sankciju pa većina nasilnika nastavlja sa svojim krvavim pirok TUŽILAŠTVO ne postupa po prijavama i radi bolji posao za nasinike nego što to rade njihovi advokati. Kada tome dodamo miljenike politike i pojedine moćnike koji se oslobađaju gonjenja onda je jasno da je Zakon dobar ali da nedostaje njegova pravučna primena